VIDEO "E o întrebare bună, mă pui în dificultate!" Momentul în care Mirel Rădoi spus ce are pe suflet

România - Islanda 0-0, joi seara, în penultima etapă a Grupei J din preliminariile pentru Mondialul din Qatar. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 11:19
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 11:34

Mirel Rădoi a abordat mai multe subiecte la conferința de presă de după meciul din Ghencea. Nu a driblat întrebările, a discutat despre plecarea sa, dar și despre aria de selecție.

O chestiune l-a pus pe gânduri, una pe care a mai evidențiat-o în timpul mandatului său, însă subtil, pentru ca elevii săi să nu simtă atacați.

"Calitatea jucătorilor nu e suficient de ridicată?", a fost întrebat selecționerul la conferința de presă.

"E o întrebare bună și mă pui în dificultate, dacă aș răspunde direct, nu ar fi bine pentru niciuna dintre părțile implicate. Nu, mă refeream în planul locului 2. Dacă vorbim de un baraj, cred că naționala României merită. Dacă vorbim de un Mondial, nu aruncați cu pietre în mine, nu cred că naționala României e pregătită. Ce vă spun vouă le-am spus și celor din Federație, nu cred că fotbalul românesc e pregătit, în momentul de față, și ce poate face fotbalul românesc pentru prezența la un Campionat Mondial. 

Mirel Rădoi: "Era foarte greu de realizat acest proces"

Lucrurile astea le-am sesizat de când am venit de la tineret și le-am spus, din punctul meu de vedere, oricine va veni antrenor la echipa mare, după plecarea lui Cosmin, obiectivul real ar fi Campionatul European din 2024. Era foarte greu acest proces de realizat într-un interval foarte scurt, cu schimbarea de generații, implementarea unui nou sistem de joc. Revin și mă uit și către campionatul intern, nu avem decât o singură echipă calificată în Conference League, din punctul ăsta de vedere, nu știu dacă fotbalul românesc merită să fie la Campionatul Mondial. 

Nu e o scuză să mă duc să dau în campionatul intern sau în jucătorii care joacă în România, sunt lucrurile care s-au întâmplat în ultimii ani de zile pentru că suntem din ce în ce mai jos. Dacă nu vom avea grijă la instruirea jucătorilor, prăpastia va fi și mai mare și la nivel de echipă națională și la nivel de fotbal românesc. Le-am spus-o și jucătorilor și conducătorilor Federației, e de datoria noastră să ajungem cel puțin la baraj. De ce? Putem trage, prin echipa națională, putem obliga cluburile ca și ei să investească mai mulți bani și să aibă o strategie pe termen lung, să putem să îi obligăm ca și la nivel de club să aibă performanță. 

Mi-aș fi dorit ca echipa națională să ajute cluburile, ceea ce nu s-a întâmplat în trecut, atunci echipa națională era trasă de performanța cluburilor", a fost răspunsul bine argumentat al selecționerului.

Duminică, în ultimul meci din Grupa J a preliminariilor, România joacă în deplasare cu Liechtenstein, de la ora 19:00, în direct pe Pro TV și VOYO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!