Gianluigi Buffon Campionatul Mondial Campionatul Mondial din Qatar Iran CM 2022

Gianluigi Buffon, impresionat și emoționat de o națională de la Campionatul Mondial: „Sunteți un exemplu pentru mine!” 

Gianluigi Buffon a fost marcat de victoria Iranului contra Țării Galilor, 2-0, din runda a doua a grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 23:59
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 00:04

În acest moment, în Iran este o situația mai mult decât tensionată. Zeci de mii de oameni ies în stadă pentru ca drepturile civile și democrația să fie respectate. Peste 50 de minori au fost uciși în timpul revoltei împotriva regimului islamic și a președintelui, conform New York Times. 

Gianluigi Buffon, cuvinte de laudă pentru naționala Iranului

Însă, cu toate acestea, la Campionatul Mondial de Fotbal, naționala Iranului a izbutit o victorie uriașă, 2-0 cu Țara Galilor, care o creditează cu șanse pentru a accede în optimi. 

Succesul l-a impresionat profund și pe Gianluigi Buffon (44 ani). Portarul italian a mărturisit pe contul oficial de Twitter că elevii Carlos Queiroz (69 ani) sunt un exemplu de curaj pe care cetățenii Iranului ar trebuie să-l urmeze. 

„Veți fi ținuți minte pentru curajul vostru. Această victorie este un semn de speranță și putere pentru oamenii din țara voastră care luptă pentru libertate. 

Pentru mulți sunteți niște eroi, pentru mine un exemplu!”, a postat Gianluigi Buffon pe contul oficial de Twitter.

Gianluigi Buffon o susține pe Camerun la Campionatul Mondial din Qatar 

Chiar dacă în 2020 evolua pentru Juventus, Gianluigi Buffon (44 ani) nu a fost convocat de Roberto Mancini (57 ani) în lotul final pentru EURO 2020 și a trebuit să o susțină pe Italia din fața televizorului. La fel se va întâmpla și la acest turneu final. Doar că acum, în lipsa Squadrei Azzurra, favorita portarului va fi Camerun. 

„Ca de obicei, când Italia nu participă la o Cupă Mondială, încerc să susțin echipele în care joacă colegii sau prietenii mei. În rest, îmi plac echipele outsidere (n.r. care nu sunt favorite), care sunt băgate mai puțin în seama. De aceea, o națională pe care o susțin mereu e cea a Camerunului. Această echipă are un loc special în inima mea”, a declarat Gianluigi Buffon, potrivit as.com. 

Simpatia lui Buffon pentru Camerun vine datorită lui Thomas N'Kono (66 ani). Italianul a mărturisit în trecut că și-a dorit să devină portar când l-a văzut pe camerunez la Campionatul Mondial din 1990. Atunci, Thomas N'Kono ajuns cu naționala sa până în sferturi, unde a fost eliminat de Anglia, 2-3, și a câștigat Grupa B, în fața României, Argentinei și URSS-ului. 

La această ediție a Campionatului Mondial, Camerun a fost repartizată în Grupa G, alături de Brazilia, Serbia și Elveția. În primul meci, africanii au pierdut în fața Elveției, 0-1. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!