Germania Qatar CM 2022

VIDEO Gestul cu care qatarezii i-au umilit pe nemți în direct după eliminarea de la Campionatul Mondial 

Germania a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Qatar încă din faza grupelor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 13:58
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 14:03

Naționala Germaniei a încheiat pe locul al treilea în grupă, în spatele Japoniei și Spaniei. Înfrângerea cu Japonia din prima etapă și remiza cu Spania au decis soarta nemților, asta și în contextul în care niponii s-au impus și în meciul cu Spania, scor 2-1. 

Astfel, Germania a bifat o nouă 'umilință' la Mondial, fiind eliminată din grupe pentru al doilea turneu consecutiv, iar qatarezii au profitat de ocazie pentru a-i umili pe nemți. 

Qatarezii au râs de eliminarea Germaniei

În cadrul unei emisiuni în direct de la o televiziune din Qatar, moderatorul și invitații au umilit Germania prin gestul făcut. Aceștia și-au acoperit gurile și au început să facă cu mâna, drept aluzie la gestul făcut de jucători în ziua debutului la Mondial, în partida cu Japonia. 

Pentru a protesta față de interdicțiavenită din partea FIFA la ordinul qatarezilor ca banderola 'One Love', ce sprijină comunitatea LGBTQ+, să nu fie folosită de căpitani în meciuri, altfel riscă amendă și cartonaș galben încă din startul partidei, nemții și-au acoperit gurile cu mâinile în momentul pozei de grup

Gestul făcut de qatarezi a fost dur criticat pe rețele sociale, în contextul în care organizarea din Qatar a stârnit numeroase controverse și discuții. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!