Karim Benzema Franta CM 2022

Francezii au răspuns dacă Benzema va fi sau nu campion mondial în cazul în care Franța câștigă titlul 

Naționala Franței și-a asigurat prezența în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 13:10
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 13:15

Franța s-a impus în meciul cu Danemarca, scor 2-1, iar în urma celei de doua victorii consecutive, campioana mondială en-titre și-a asigurat prezența în optimile de finală. Francezii au pus astfel capăt 'blestemului' campioanelor en-titre, care în următoarea ediție a Mondialului nu ieșeau din grupe. 

În ciuda problemelor mari de lot provocate de accidentările suferite, naționala lui Didier Deschamps nu a avut probleme în startul Mondialului din Qatar, fiind favorită și la câștigarea titlului. Kylian Mbappe este golgheter, având trei reușite până acum, urmat de Olivier Giroud, care a marcat de două ori. 

Absența lui Karim Benzema este una dintre cele mai importante, atacantul accidentându-se cu două zile înainte de startul turneului. Accidentarea nu îi permite fotbalistului de la Real Madrid să joace cel puțin trei săptămâni, iar francezii se întrebau ce se întâmplă în cazul în care Franța va câștiga Mondialul, în contextul în care Didier Deschamps nu a chemat un înlocuitor în locul său.

Presa franceză anunță ce se întâmplă cu Karim Benzema dacă Franța ia titlul mondial 

Publicația franceză RMC Sport a primit un răspuns din partea FIFA în legătură cu situația lui Karim Benzema. Forul a explicat că Federația Franceză de Fotbal va primi 26 de medalii, corespunzătoare cu numărul de jucători care se află în lotul convocat de Didier Deschamps. 

Federația se ocupă de distribuirea medaliilor și din moment ce Benzema nu a fost exclus de pe listă va primi și el o medalie, în cazul în care Franța câștigă al doilea Mondial consecutiv. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!