Istvan Kovacs Adrian Porumboiu qatar 2022 CM 2022

CM 2022 | Când va primi Istvan Kovacs un meci la centru? Răspunsul dat de un fost patron din Superligă

Istvan Kovacs a fost delegat doar ca al patrulea oficial la Campionatul Mondial din Qatar.

Vali Andronescu
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 16:26
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 16:25

Turneul final a început pe 20 noiembrie cu partida dintre țara gazdă și Ecuador, încheiată 0-20. Kovacs a fost atunci al patrulea oficial, la fel ca în alte trei partide: Uruguay - Coreea de Sud 0-0, Argentina - Mexic 2-0, Spania - Germania 1-1.

Fostul patron de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a vorbit despre arbitrul din Carei și a evidențiat faptul că până vineri va primi un meci la centru. Totodată, afaceristul a precizat că nu-l înțelege pe Pierluigi Collina, fostul mare arbitru care face delegările pentru CM 2022.


„Sigur va primi un meci la centru, mai ales că era în planul lor. Dacă era singur, nu era și cu asistenții, mai ziceam să fie rezervă, dar i-au adus pe toți trei. Va primi meciuri, n-am nicio îndoială. 

Și eu mă așteptam să-l văd, dar nu-s indignat de treaba asta. Sunt ferm convins că va arbitra, dar mi se pare un pic exagerat să credem că va prinde o parte finală a campionatului, atât timp cât nu l-au folosit de la început. Ceilalți, care sunt în prima linie, au avut delegări. 

Nu știu ce e în mintea lui Collina, că el face delegările. Kovacs face față cu brio la ce e acolo, va primi un meci până vineri, când se termină grupele”, a spus Adrian Porumboiu, potrivit Sport Total.

Marius Avram: "Istvan Kovacs nu a fost chemat să fie doar rezervă. Mă aștept să primească și un meci la centru"

Fostul arbitru Marius Avram nu crede că Istvan Kovcs, care a fost la centru în finala Conference League, a fost chemat la Campionatul Mondial din Qatar doar ca al patrulea oficial.

"Să știți că nu este singurul nume mare dintre arbitrii internaționali care nu au primit meciuri la centru până acum, o să vă dau exemplu pe Danny Makkelie, pe care îl cunoaștem cu toții și este arbitru de TOP în Europa, în primii 5, dacă nu este considerat chiar cel mai bun, care nu a avut niciun meci, mai sunt arbitrii englezi care sunt prezenți la Campionatul Mondial, dar care nu au primit niciun meci până acum.

Nu știu care este strategia lui Collina sau cum își face el delegările, ca să nu zic politic, pentru că încearcă să nu-i delege pe arbitrii de pe un anumit continent la echipele din același continent, cel puțin la această fază, pentru a avea o distribuție cât mai bună, dar eu sper cât de repede să-l vedem la centru pe Kovacs.

La campionatele Mondiale precedente am mai avut arbitrii care nu au primit niciun meci și au fost doar rezervă, dar aceștia nu au fost chemați cu toată brigada. De această dată arbitrii au fost chemați cu arbitrii asistenți după ei. Eu asta sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă, văzând și alți arbitrii și unii cu nume mari n-au fost delegați.

Concluzia mea este că lucrurile nu sunt finale și nu a fost chemat doar să fie rezervă. Mă aștept să primească și el un meci la centru", a spus Marius Avram, la Sport Total FM.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!