Istvan Kovacs Cupa Mondiala Germania Spania CM 2022

Istvan Kovacs, delegat la blockbuster-ul grupelor Cupei Mondiale! Al patrulea meci pentru român

Istvan Kovacs (38 de ani) a fost delegat de FIFA la un nou meci tare din grupele Cupei Mondiale din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 19:36
Data actualizarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 19:38

FIFA a anunțat că Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial și la duelul de cinci stele dintre Spania și Germania, programat duminică, de la ora 21:00, în cadrul grupei E de la turneul final.

Istvan Kovacs, arbitru de rezervă și la Spania - Germania

Istvan Kovacs va face parte din brigada centralului olandez Danny Makkelie, care va fi ajutat la cele două linii de conaționalii Hessel Steegstra și Jan De Vries.

Pentru arbitrul din Carei este deja al patrulea meci la care e delegat la Cupa Mondială, după Qatar - Ecuador 0-2, Uruguay - Coreea de Sud 0-0 și Argentina - Mexic, meci care se va juca sâmbătă, de la ora 21:00. Până acum, Kovacs a îndeplinit exclusiv rolul de arbitru de rezervă.

Duelul dintre Spania și Germania se anunță unul de foc, mai ales că nemții au pierdut în primul meci din grupă, 1-2 contra Japoniei, iar acum sunt obligați să câștige pentru a păstra șanse la calificare.

De partea cealaltă, ibericii au spulberat în primul meci din grupă Costa Rica, scor 7-0.

Marius Avram: "Istvan Kovacs nu a fost chemat să fie doar rezervă. Mă aștept să primească și un meci la centru"

Fostul arbitru Marius Avram nu crede că Istvan Kovcs, care a fost la centru în finala Conference League, a fost chemat la Campionatul Mondial din Qatar doar ca al patrulea oficial.

"Să știți că nu este singurul nume mare dintre arbitrii internaționali care nu au primit meciuri la centru până acum, o să vă dau exemplu pe Danny Makkelie, pe care îl cunoaștem cu toții și este arbitru de TOP în Europa, în primii 5, dacă nu este considerat chiar cel mai bun, care nu a avut niciun meci, mai sunt arbitrii englezi care sunt prezenți la Campionatul Mondial, dar care nu au primit niciun meci până acum.

Nu știu care este strategia lui Collina sau cum își face el delegările, ca să nu zic politic, pentru că încearcă să nu-i delege pe arbitrii de pe un anumit continent la echipele din același continent, cel puțin la această fază, pentru a avea o distribuție cât mai bună, dar eu sper cât de repede să-l vedem la centru pe Kovacs.

La campionatele Mondiale precedente am mai avut arbitrii care nu au primit niciun meci și au fost doar rezervă, dar aceștia nu au fost chemați cu toată brigada. De această dată arbitrii au fost chemați cu arbitrii asistenți după ei. Eu asta sper, ca Istvan Kovacs să nu fi fost chemat doar ca arbitru de rezervă, văzând și alți arbitrii și unii cu nume mari n-au fost delegați.

Concluzia mea este că lucrurile nu sunt finale și nu a fost chemat doar să fie rezervă. Mă aștept să primească și el un meci la centru", a spus Marius Avram, la Sport Total FM.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!