CM 2022 baraj cm 2022 tragere la sorti baraj CM 2022 Italia - Belgia 2-1

Când are loc tragerea la sorți pentru barajul CM 2022

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 12:27
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 12:41

Selecţionatele Italiei, campioană en titre a Europei, şi Portugaliei, campioana europeană din 2016, care nu s-au calificat direct la Cupa Mondială de fotbal din 2022, din Qatar, au fost desemnate capi de serie la tragerea la sorţi pentru barajul din luna martie.

Acest avantaj le va permite naţionalelor italiană şi portugheză să joace pe teren propriu primul tur (semifinale) al barajului de calificare, care se dispută într-o singură manşă.

Tragerea la sorți pentru barajul CM 

Alături de Italia şi Portugalia, din prima urnă valorică mai fac parte selecţionatele Scoţiei, Rusiei, Suediei şi Ţării Galilor. În urna a doua valorică se află Turcia, Polonia, Macedonia de Nord şi Ucraina, la care se adaugă Austria şi Cehia, care şi-au asigurat accesul la baraj datorită parcursului lor în Liga Naţiunilor.

La tragerea la sorţi din 26 noiembrie de la Zurich, cele şase echipe din prima urnă vor fi împerecheate cu cele din urna a doua, cu excepţia Rusiei şi Ucrainei, care nu se pot înfrunta în această fază eliminatorie.

Cele şase învingătoare din semifinale se vor înfrunta în finalele barajului, programate tot într-o manşă unică, echipa gazdă urmând a fi stabilită prin tragere la sorţi.

Cele trei selecţionate care vor câştiga finalele barajului se vor reuni celorlalte zece reprezentante ale Europei, calificate deja la CM 2022: Anglia, Belgia, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Serbia şi Spania.

Semifinalele barajului au loc pe 24 martie, iar finalele sunt programate în data de 29 martie. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!