Iran Campionatul Mondial din Qatar CM 2022

Amenințări grave pentru jucătorii Iranului din partea autorităților iraniene! Familiile acestora, în pericol dacă nu cântă imnul în timpul Mondialului

Iran și Statele Unite ale Americii se duelează în ultima etapă a grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 16:52
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 16:53

Jucătorii Iranului au refuzat să cânte imnul național în semn de protest împotriva a ceea ce se întâmplă în țară. Imediat după refuzul de a cânta în meciul cu Anglia, fotbaliștii au fost căutați de membri ai poliției revoluționare din Iran, informează CNN

Conform sursei citate, autoritățile iraniene i-au amenințat pe jucători că familiile lor vor suferi „violență și tortură” dacă vor refuza în continuare să cânte imnul sau dacă se alătură protestelor politice împotriva regimului Tehran. Jucătorii Iranului au fost surprinși cântând imnul înainte de meciul cu Țara Galilor, câștigat cu 2-0. 

Situație teribilă în Iran: jucătorii au fost amenințați 

Sursa CNN monitorizează de aproape agențiile de securitate ale Iranului din Qatar în perioada Campionatului Mondial, iar zeci de ofițeri ai poliției revoluționare au fost puși să îi monitorizeze pe jucători. Aceștia nu au voie să plece din cantonament sau să se întâlnească cu străini. 

Selecționerul Iranului, Carlos Queiroz, s-ar fi întâlnit separat cu autoritățile după ce jucătorii săi au fost amenințați, iar familiile lor la fel. Jucătorilor le-ar fi fost promise cadouri și mașini înainte de meciul cu Anglia, însă regimul din țară a schimbat totul și a trecut la amenințări grave atât la adresa jucătorilor cât și pentru familiile lor după ce aceștia nu au cântat imnul. 

„În ultimul meci cu Țara Galilor, regimentul a trimis peste sute de suporteri falși pentru a crea senzația falsă de sprijin printre fani. Pentru meciul cu SUA, regimentul plănuiește să își mărească numărul în mii”, a transmis sursa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!