Stephen Hawking Anglia cm 2014 CM Brazilia 2014 CM 2014

Previziunile lui Stephen Hawking, cel mai inteligent om al lumii, despre CM din Brazilia: Ce sanse are Anglia sa devina campioana

Cine poate fi mai potrivit sa-ti calculeze sansele de a castiga un Campionat Mondial decat cel mai inteligent om al lumii?

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Mai 2014, 13:01
Data actualizarii: Joi 29 Mai 2014, 13:03

O agentie de pariuri l-a contractat pe Stephen Hawking sa analizeze sansele de Angliei de a castiga Mondialul din Brazilia din aceasta vara. Ce conditii trebuie sa respecte Anglia ca sa aiba cea mai mare rata de succes si unde se opreste superstitia si unde incepe matematica succesului - toate acestea au fost analizate de Hawking.

"Inca de la inceputul civilizatiei, oamenii nu au vrut niciodata sa vada evenimentele ca fiind inexplicabile si izolate. Ei au vrut sa inteleaga ordinea ascunsa a lumii. La fel este si in cazul Cupei Mondiale", spune Hawking.

Conform calculelor celebrului fizician, pentru ca Anglia sa castige Mondialul din Brazilia, cateva cerinte ar trebui indeplinite, scrie Guardian.

"Echipa a jucat mai bine de fiecare data cand stadionul se afla la cel mult 500 de metri deasupra nivelului marii. Temperatura insa, daca va fi cu 5 grade Celsius peste nivelul normal, va reprezenta o scadere de 59 de procente in sansele Angliei la victorie."

"In plan psihilogic, Anglia a avut mereu o rata mai buna a victoriei atunci cand a purtat tricouri de culoare rosie, si nu cele albe. Rosul inspira incredere si agresivitate, sustine Hawking", scrie Guardian, care continua:

"In plan tactic, Anglia joaca de obicei in sistemul 4-4-2, insa cel 4-3-3 a fost mai de succes in trecut, cu 58% dintre meciuri castigate. In sistemul 4-4-2, Anglia a castigat 48% dintre partide."

"Anglia a pierdut cele trei meciuri care s-au dus pana la penaltyuri din 1978 si pana in prezent la un mondial. Hawking sustine ca mingea trebuie trimisa cu interiorul in coltul din stanga sau cel din dreapta a portii, iar elanul luat trebuie sa fie de peste trei pasi."

Hawking mai sustine ca "jucatorii cu chelie sau cei cu barba au cele mai mari sanse sa marcheze, insa motivul nu este foarte clar."

Concluziile analizei sale arata ca Anglia va trebui sa joace in rosu la Mondial, in sistemul 4-3-3, la amiaza si sa evite arbitri din America de Sud.

Modifică setările cookies