CM 2014

Povestea cutremuratoare a fetelor obligate sa se prostitueze la acest Mondial pentru LUXUL de a avea o casa. Cum erau recrutate

Din peisajul de lux de pe Copacabana, pana in favelele de unde au pornit cativa dintre cei mai cunoscuti jucatori ai lumii, Brazilia este una dintre cele mai evidente imagini ale extremelor sociale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Iunie 2014, 20:18
Data actualizarii: Miercuri 18 Iunie 2014, 20:21

In perioada Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia a fost lansat un documentar despre viata fetelor obligate sa se prostitueze cu turistii prezenti pentru meciurile de la turneul final.

"1 Real, The Other Side of the Coin" este titlul documentarului care vorbeste despre destinul celor 40.000 de copii si adolescenti care sunt dati disparuti in fiecare an in Brazilia.

Dintre ei, 20% nu mai sunt de gasit. Unul dintre cei care recrutau tinerele povesteste cum actiona:

"Cautam fete din afara orasului, fete frumoase. Ma uitam la situatia lor financiara urmarind poze si comentarii pe internet, apoi vorbeam cu ele si le ofeream o viata mai buna." .

Acesta le promitea o viata mai buna, adica luxul de a avea o locuinta: "Mi-a spus ca imi va da o casa", spune una dintre fete.

"Multi mi-au oferit bani ca sa ies cu ei. Imi dadeau orice imi doream, asa imi promiteau", spune alta fata pusa sa se prostitueze.

Fiecare dintre ele reprezenta pentru "pestele" ei un profit de aproximativ 20.000 de dolari.

Modifică setările cookies