FIFA campionatul mondial 2014 CM 2014

OFICIAL! Acestea sunt urnele pentru Campionatul Mondial din 2014! Cum a evitat FIFA sa existe o "grupa a mortii":

►SPORT.RO: Petrolul - Vaslui miercuri 19:00 ► PRO TV: Dinamo - Pandurii miercuri 21:30 si Steaua - Otelul joi 20:30. Bate Cupa!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2013, 17:59
Data actualizarii: Marti 03 Decembrie 2013, 20:24

Cu 3 zile inainte de tragerea oficiala la sorti, Comisia de Organizare a Cupei Mondiale s-a reunit pentru a pune la punct trei dintre cele 4 urne valorice. Prima este batuta in cuie, acolo urmand sa fie tara gazda si primele 7 echipe

Celelalte trei urne valorice au fost alcatuite astfel incat sa se evite ca 2 sau 3 echipe(cu exceptia Europei) de pe acelasi continent sa ajunga in aceeasi grupa.

Iata echipele calificate la Campionatul Mondial:
Din Europa - Olanda (locul 8 in clasamentul FIFA), Italia (locul 9), Belgia (locul 5), Elvetia (locul 7), Germania (locul 2), Spania (locul 1), Anglia (locul 10), Rusia (locul 19), Bosnia-Hertegovina (locul 16), Croatia (locul 18), Portugalia (locul 14), Franta (locul 21), Grecia (locul 15).
Din zona Asia - Japonia (locul 44), Australia (locul 57), Iran (locul 49), Coreea de Sud (locul 56).
Din America de Sud - Argentina (locul 3), Columbia (locul 4), Uruguay (locul 6), Chile (locul 12), Ecuador (locul 22), Brazilia (locul 11).
Din zona CONCACAF: SUA (locul 13), Costa Rica (locul 31), Honduras (locul 34), Mexic (locul 24).
Din Africa - Nigeria (locul 33), Coasta de Fildes (locul 17), Camerun (locul 59), Ghana (locul 23), Algeria (locul 32).


"Sunt echipe mari care vor participa la turneu dar trebuie sa recunoastem ca fotbalul inseamna Brazilia. Au castigat de 5 ori titlul mondial si vor incerca din nou. De asemenea, echipele din Europa vor incerca sa castige pentru prima data un turneu mondial organizat in America de Sud" a spus Joseph Blatter in cadrul conferintei de presa de astazi. El a vorbit si despre cei 2 oameni care au murit la stadionul lui Sao Paolo saptamana trecuta.

Asadar, iata urnele dezvaluite astazi de FIFA:
Urna 1: Brazilia, Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia, Elvetia si Uruguay.

Urna 2: Algeria, Camerun, Coasta de Fildes, Ghana, Nigeria, Chile, Ecuador

Urna 3: Australia, Iran, Japonia, Coreea de Sud, Costa Rica, Honduras, Mexic, SUA

Urna 4: Bosnia, Croatia, Anglia, Franta, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Rusia

Pentru ca 2 echipe din America de Sud sa nu pice in aceeasi grupa, cele 4 din prima urna (Brazilia, Argentina, Columbia si Uruguay) vor fi adaugate intr-o urna X, apoi va fi extrasa o echipa din urna a 4-a, apoi din urna a 2-a (minus Chile si Ecuador), apoi din urna a 3-a.

Astfel, o grupa cu adevarat tare ar putea fi:
- Brazilia, Olanda, Coasta de Fildes, SUA sau
- Germania, Portugalia, Chile, Mexic

Va fi insa o tragere la sorti astfel incat o echipa din urna a 4-a sa ajunga in urna a 2-a. Astfel, am putea avea o grupa cu adevarat extraordinara cu Brazilia, Olanda, SUA si Anglia sau Argentina, Italia, Mexic, Franta

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies