CM 2014

CM 2014 | Dupa unii cea mai echilibrata, dupa altii cea mai slaba. Cum arata Grupa C a Mondialului cu killerul Drogba

Dupa unii cea mai echilibrata, dupa altii cea mai slaba. Cum arata Grupa C a Mondialului, cu J Rodriguez si killerul Drogba.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Iunie 2014, 08:45
Data actualizarii: Luni 16 Iunie 2014, 23:37

Partidele grupei (Click pe meci pentru cele mai importante faze)

Etapa 1:

Coasta de Fildes 2-1 Japonia

Columbia 3-0 Grecia

Dupa unii foarte echilibrata, dupa altii extrem de slaba. Grupa C a turneului final al Campionatului Mondial din Brazilia prezinta un interes crescut pentru romanii care inca isi zic <<acolo trebuia sa fim noi>>.

Chiar daca nu se compara cu Grupa B, unde Spania, Olanda si Chile vor purta o lupta cu adevarat nebuna pentru calificarea in fazele eliminatorii, Grupa C a Mondialului promite incrancenare, Columbia propunand o echipa cel putin interesanta, grecii venind cu experienta lui Karagounis si Katsouranis, in timp ce ivorienii si japonezii pot da oricand lovitura prin vedetele Drogba, Yaya Toure sau Keisuke Honda.

Interesant e ca echipele din aceasta grupa C au o istorie complet separata, acestea nemaintalnindu-se vreodata la un turneu final. La fel de interesant e si faptul ca e formata din patru echipe venind de pe patru continente diferite.

Nu exista favoriti
Desi Columbia pare sa fie echipa cu prima sansa la calificare, mai ales ca a fost extrasa din urna capilor de serie, specialistii sunt convinsi ca aceasta grupa este una dintre cele mai echilibrate grupe. Calificati la pas din preliminariile sud-americane, la fel ca si japonezii, care au castigat fara probleme grupa asiatica, columbienii au avantajul ca vin cu foarte multi jucatori in forma maxima - Carlos Bacca sau Jackson Martinez fiind printre cei mai apreciati atacanti ai momentului.

Astfel ajungem la capitolul "jucatori de urmarit". Daca sudamericanii vor merge la Mondial cu James Rodriguez, Bacca sau Jackson Martinez, celelalte echipe au si ele vedetele lor.

Japonia ii propune pe Keisuke Honda si Shinji Kagawa, fotbalisti la AC Milan si Manchester United, in timp ce Coasta de Fildes se poate lauda cu Yaya Toure (Manchester City) si Didier Drogba (Galatasaray). Ultimii, dar nu cei din urma, grecii au si ei un adevarat "killer" in persoana lui Kostas Mitroglou, o cunostinta a romanilor.

S-au mai intalnit la Cupa Confederatiilor
Cele patru echipe nu s-au mai intalnit niciodata la un turneu final de Campionat Mondial, insa doua dintre ele au mai jucat un meci in 2003. Este vorba despre Japonia si Columbia, care s-au mai intalnit pe 22 iunie 2003 la Cupa Confederatiilor, intr-un meci incheiat cu victoria columbienilor, scor 1-0.

N-au trecut niciodata de optimi
Niciuna dintre cele patru echipe ale grupei C nu a trecut vreodata de faza optimilor de finala, Japonia si Columbia fiind singurele care au trecut de faza grupelor la un Mondial.

Meciurile grupei
14 Iunie, Columbia - Grecia, Estadio Mineirao, Belo Horizonte
15 Iunie, Coasta de Fildes - Japonia, Arena Pernambuco, Recife

19 Iunie, Columbia - Coasta de Fildes, Estadio Nacional Mane Garrincha, Brasilia
19 Iunie, Japonia - Grecia, Arenas das Dunas, Natal

24 Iunie, Japonia - Columbia, Arena Pantanal, Cuiaba
24 Iunie, Coasta de Fildes - Grecia, Estadio Castelao, Fortaleza

Modifică setările cookies