CM 2014

BOMBA dupa primul meci de la Mondial: "FIFA muta turneul final din Qatar!" Unde s-ar putea disputa CM din 2022

Campionatul Mondial din Brazilia a inceput cu scandal, dupa greselile facute de arbitrul japonez al meciului Brazilia - Croatia (3-1), insa toata atentia se poate muta repede: "FIFA muta turneul final din Qatar"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Iunie 2014, 08:20
Data actualizarii: Vineri 13 Iunie 2014, 08:47

"FIFA a decis sa mute turneul final din Qatar, care ar fi trebuit sa se dispute in 2022, iar Federatia Americana de Fotbal a fost instiintata ca trebuie sa fie pregatita" - asa suna anuntul facut de unul dintre jurnalistii uneia dintre cele mai importante televiziuni de sport din Statele Unite - ESPN.

Jorge Ramos a dezvaluit, in cursul acestei nopti, ca mai marii FIFA au decis sa mute Mondialul din 2022, care a fost "castigat" de Qatar, acestia spunand ca organizarea unui astfel de turneu in micutul stat arab ar fi o mare greseala. Totul vine dupa o serie interminabila de probleme si de scandaluri intalnite in Qatar, dar si dupa acuzatii extrem de dure la adresa Forului International, care a fost acuzat ca a luat mita pentru a "trimite" turneul final in Orientul Mijlociu.

Pana acum, sase dintre cei mai puternici sponsori ai FIFA si-au declarat ingrijorarea in ceea ce priveste decizia de a organiza Campionatul Mondial in Qatar, Directorul de Marketing al Visa, Antonio Lucio, spunand chiar ca "FIFA trebuia sa ia masuri urgente si agresive in ceea ce priveste acuzatiile din ultima vreme".

Cu toate acestea, oficialii qatarezi, dar si cei de la FIFA, au negat orice fel de implicare intr-un dosar de coruptie, acestia spunand ca nu poate fi vorba de mita.

Interesant este insa si faptul ca Jorge Ramos a sters postarea originala de pe Twitter la cateva ore distanta, iar presedintele Federatiei Americane, Sunil Gulati, s-a limitat in a spune: "Nu e adevarat", zice si New York Times.

Modifică setările cookies