Germania Joachim Low CM 2014

A murit in finala cu Brazilia, a ingropat Brazilia 12 ani mai tarziu!Decizia care a transformat Germania intr-o tara de brazilieni

In 2002, Germania a pierdut trofeul Cupei Mondiale in fata Braziliei. Ronaldo a fost eroul finalei din Japonia. 12 ani mai tarziu, nemtii sunt noii brazilieni ai fotbalului, iar recordul lui Ronaldo a fost doborat de Klose.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Iulie 2014, 00:27
Data actualizarii: Miercuri 09 Iulie 2014, 02:24

La scurt timp dupa mondialul din 2002, oficialii federatiei germane au hotarat ca este momentul unei schimbari radicale. Problema nemtilor era simpla - jucau fotbal mult prea nemteste si chiar si suporterii germani se simteau deranjati de asta.

Pe atunci, Bundesliga nu era in primele cinci ligi ale Europei din punct de vedere al veniturilor.

Nemtii au hotarat ca vor sa joace fotbal spectaculos, intr-o perioada in care 'joga bonito' era o expresie proaspat introdusa in dictionarul fotbalului de zambetul brazilianului Ronaldinho.

Selectionerul care a condus Germania la turneul final din 2002, Rudi Voller, a fost inlocuit cu Jurgen Klinsmann imediat dupa Euro 2004 si a inceput transformarea. Germania n-a trecut de grupe in Grecia 2004, dar mandatul de doi ani al lui Klinsmann a adus o semifinala de campionat mondial si un fotbal incomparabil mai frumos.

A urmat apoi Joachim Low, secund in mandatul lui Klinsmann, iar schimbarile au devenit evidente. In acelasi timp, Bundesliga s-a reinventat, dupa anul de cosmar 2007, cand nemtii n-au avut nicio echipa in fazele eliminatorii din Champions League. Dupa 6 ani, Germania a trait sarbatoarea unei finale de Liga 100% nemteasca, intre Bayern Munchen si Borussia Dortmund.

In mandatul lui Low, Germania a jucat finala Euro 2008 (0-1 cu Spania), semifinala CM 2010 (0-1 cu Spania) si semifinala Euro 2012 (1-2 cu Italia).

In seara asta, pe stadionul Mineirao, Germania a aratat ca o echipa de brazilieni de pe vremea lui Ronaldo, Rivaldo sau Romario, iar Brazilia, o nationala care a ajuns nemteste pana in faza semifinalelor. Orizonturile brazilienilor par mai negre ca oricand. Si, ce paradox, tragedia s-a produs tocmai la Belo Horizonte!

Modifică setările cookies