Uruguay, nationala HIGH TECH! Vezi ce soft il ajuta pe Tabarez sa afle tactica olandezilor!

Autor: Sport.ro
Luni 05 Iulie 2010, 13:29

	Uruguay, nationala HIGH TECH! Vezi ce soft il ajuta pe Tabarez sa afle tactica olandezilor!

Nationala din Uruguay a reusit cea mai buna performanta de la campionatul din Mexic 1970 incoace si datorita unui soft special creat de trei programatori din Montevideo, anunta presa din America de Sud.

Angajati de federatia de fotbal din Uruguay, Krikor Attarian, Ignacio Oliveri si Estefano Zammarelli si-au unit fortele pentru crearea unui soft performant de urmarire a adversarilor echipei nationale din Uruguay.

Cei trei au fost cooptati in lotul antrenorului Oscar Tabarez si sunt alaturi de echipa non-stop oriunde s-ar deplasa ea in Africa de Sud. Tabarez primeste informatii si statistici in timp real despre orice adversar pana la cel mai mic detaliu.

De la date generale precum cate pase a dat un anumit jucator, sau cate pase au schimbat anumiti jucatori intre ei si pana la informatii confidentiale, uruguayenii sunt ajutati enorm in pregatirea meciurilor de la Cupa Mondiala si in analiza partidelor incheiate, este de parere presa din Uruguay, citata de televiziunea braziliana Globo.

Desi sunt ingineri, cei trei specialisti colaboreaza cot la cot cu antrenorul Oscar Tabarez. "El ia toate deciziile, sa fie clar, noi doar facem rapoarte cu ce observam, colectam date" spune unul dintre specialistii IT.

Oscar Tabarez are deja toate datele despre jucatorii Olandei, echipa ce va intalni Uruguay in semifinalele Cupei Mondiale. Van Bommel, Sneijder sau Robben nu mai au secrete fata de uruguayeni.

Olanda e una dintre cele mai puternice echipe de la Cupa Mondiala. Au dovedit-o in sfertul de poveste cu Brazilia, cand au revenit de la 0-1 si s-au calificat. "Avem nevoie de orice ajutor putem primi dupa meciul de infarct cu Ghana" conclzioneaza presa din Uruguay.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față
BRAT

Modifică setările cookies