Alberto Contador Ciclism Giro d Italia Le Tour Vuelta Ciclism

Anunt neasteptat facut de Alberto Contador! "El Pistolero" si-a anuntat retragerea din ciclism: "Inca mai pot, dar vreau sa ma retrag cat sunt in top"

Alberto Contador, unul dintre cei mai importanti rutieri ai ultimilor ani, dublu castigator al Turului Frantei, si-a stabilit data retragerii. Acesta spune ca mai vrea sa castige un mare tur, iar la finalul lui 2016 sa "descalece" de pe bicicleta.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Februarie 2015, 17:08
Data actualizarii: Luni 16 Februarie 2015, 17:27

Alberto Contador, ciclistul ce a obtinut victorii in toate cele trei mari tururi, Turul Frantei, Turul Italiei si Turul Spaniei, a anuntat ca va renunta la ciclismul profesionist la finalul anului viitor.

Unul dintre cei mai populari ciclisti si unul dintre putinii care au reusit sa castige Le Tour, Vuelta si Giro d'italia, Contador spune ca mai vrea sa isi treaca in palmares un trofeu important pana in 2016, pentru ca la finele anului viitor sa se retraga definitiv.

Contador a acordat un interviu presei spaniole, spunand in cotidianul MARCA: "Chiar daca nu sunt stors fizic sau psihic, vreau sa ma retrag cat timp sunt in top, castigand o ultima cursa. Si nu vorbesc despre vreo cursa mica, ci ceva de impact. Mai specific, Turul Frantei".

"Anul care vine voi fi in pluton, dar va fi ultimul meu an ca ciclist profesionist. In acest sezon voi participa in Giro si Le Tour, si ce pot sa spun e ca nu-mi place sa termin al doilea. Vreau sa castig, e tot ce ma intereseaza", a spus cel poreclit "El Pistolero".

Acum la Saxo-Tinkoff, Contador spune ca isi va canaliza toata energia pentru cel mai important tur din circuitul mondial - Turul Frantei.

"Daca unii considera ceva imposibil obiectivul de a castiga doua mari tururi, imaginati-va ce greu e sa le castigi pe toate trei. Voi merge si in Vuelta, insa doar daca voi avea probleme in Le Tour. Am spus-o, vreau sa merg mereu la victorie", a mai spus el.

Alberto Contador, in varsta de 32 de ani, a avut de-a lungul carierei parte si de greutati. Acesta a fost implicat in celebra operatiune Puerto, unul dintre cele mai mediatizate dosare despre dopajul in sport.

Spaniolul a castigat Turul Frantei in 2007 si 2009, iar Vuelta in 2008, 2012 si 2014. Turul Italiei l-a castigat in 2008.

Acesta a mai castigat clasice precum Paris-Nisa, Tirreno-Adriatico sau Turul Tarii Bascilor.

Modifică setările cookies