laura jurca CE gimnastica Campionatul European 2014

Romania a cucerit azi TREI medalii cu junioarele la Europeanul de gimnastica! Argint pentru Laura Jurca si Andreea Iridon

Dupa aurul castigat pe echipe la europeanul de gimnastica, sambata, Romania a cucerit astazi inca doua medalii de argint.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 18 Mai 2014, 15:12
Data actualizarii: Duminica 18 Mai 2014, 15:29
Laura Jurca, argint la sarituri

Junioara Laura Jurca a cucerit medalia de argint in finala la sarituri, la Campionatul European de gimnastica de la Sofia. Aceasta este cea de-a patra medalie pentru delegatia Romaniei.

Laura Jurca a fost notata cu 14.383 in finala de la sarituri, cu care a castigat medalia de argint. Pe podium au mai urcat Elissa Downey (Marea Britanie, 14.633), medalie de aur, si Amy Tinkler (Marea Britanie, 14.349), bronz. 

Argint pentru Andreea Iridon la barna

Junioara Andreea Iridon a cucerit medalia de argint la barna, in timp ce Anda Butuc s-a clasat pe locul sase in aceeasi finala.

Andreea Iridon a fost notata cu 14.433, cu care a obtinut medalia de argint, in timp ce Anda Butuc a primit nota 13.333, ocupand locul 6. Pe podium au mai urcat Angelina Melnikova (Rusia, 14.575), medalie de aur, si Tabea Alt (Germania, 14.200), bronz.

Argint la sol pentru Andreea Iridon

Andreea Iridon a cucerit si medalia de argint, la egalitate cu Amy Tinkler (Marea Britanie), iar Laura Jurca s-a clasat pe locul cinci in finala la sol. Laura Jurca a primit nota 13.633, cu care s-a clasat pe locul 5, iar Andreea Iridon, cu nota 13.966 a castigat medalia de argint, la egalitate cu britanica Amy Tinkler. Pe podium a mai urcat Catherine Lyons (Marea Britanie, 14.033), care a cucerit medalia de aur.

Romania, campioana europeana pe echipe

Sambata, echipa de senioare a castigat medalia de aur, iar cea de junioare a obtinut medalia de bronz. O alta medalie, de argint, a fost cucerita de junioara Laura Jurca la individual-compus. 

Larisa Iordache si Diana Bulimar lupta azi pentru medalii

La senioare, Romania va mai fi reprezentata in finalele pe aparate de duminica, de Larisa Iordache la sarituri, paralele, barna si sol, respectiv Diana Bulimar in finala de la barna. Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia a fost de obtinerea a trei-patru medalii.

La editia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a Romaniei a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a saptea din palmaresul echipei tricolore.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies