Campionatul european de gimnastica Octavian Belu Campionatul European 2014

OBIECTIV: 4 medalii! Romania, favorita alaturi de Rusia la Europeanul de la Sofia! Cine sunt noile "PRINTESE" ale Romaniei

Urmareste Europeanul de gimnastica pe www.sport.ro intre 13 si 18 mai!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Mai 2014, 10:42
Data actualizarii: Marti 13 Mai 2014, 10:42

Romania participa in aceasta saptamana la Campionatul European de Gimnastica de la Sofia, acolo unde are ca obiectiv castigarea a 3 sau 4 medalii la proba feminina.

Fetele au plecat sambata cu autocarul, in timp ce Octavian Belu s-a alaturat lotului duminica.

Gimnastica romaneasca trece printr-un proces de reconstructie iar Federatia pregateste deja Olimpiada din 2024, la care Romania ar trebui sa domine din nou gimnastica mondiala.


"SUNTEM FAVORITI, ALATURI DE RUSIA!"


"Formula de concurs este trei din trei si asta inseamna ca vom avea o junioara in concursul pe echipe. Oricum, aceasta forma de concurs nu ne permite sa facem nici o greseala. Ceea ce conteaza cel mai mult e ca fetele sa fie concentrate si sa isi faca bine treaba. Am incredere in echipa, va fi un concurs dificil, insa trebuie sa aiba o prestatie buna in calificari, prin care sa prinda cat mai multe finale pe aparate. La concursul pe echipe e vorba si de forma de moment si de noroc. Speram sa fie bine” a declarat Octavian Belu in Fanatik.

Presa de specialitate considera Romania favorita la Sofia, alaturi de puternica echipa a Rusiei. In 2012, Romania a dominat turneul european.

"Este un lucru foarte bun si un avantaj pentru noi ca ne considera favoriti. Chiar daca nu le mai avem in echipa pe Catalina Ponor si Sandra Izbasa, alaturi de care am castigat titlul european pe echipe acum 2 ani, ne bazam pe Diana Bulimar si Larisa Iordache care sunt liderele acestei echipe. In plus, mai avem si junioarele care vor creste pe linga Diana si Larisa care au mai multa experienta si astfel putem spera la un rezultat bun", a completat antrenorul.

PROGRAMUL EUROPENELOR DE LA SOFIA!


LUNI SI MARTI: ANTRENAMENTE
MIERCURI: CALIFICARI SI FINALE JUNIORI
JOI: CALIFICARI SENIOARE
VINERI, SAMBATA SI DUMINICA: FINALE SENIOARE

Modifică setările cookies