Larisa Iordache campionatul european gimnastica Campionatul European 2014

Chinurile prin care a trecut noua Nadia: "A fost cel mai groaznic moment!" Declaratie superba dupa ce a castigat astazi AURUL

Larisa Iordache a castigat astazi 3 medalii la Europeanul de la Sofia, una dintre acestea fiind de aur!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 18 Mai 2014, 18:18
Data actualizarii: Duminica 18 Mai 2014, 18:15

 

Liderul noii generatii

Obisnuita cu medaliile la gimnastica, Romania a avut mai mereu un lider al echipei care reusea sa o conduca pana la aur sau argint. In ultimii ani au fost Andreea Raducanu sau Catalina Ponor. Urmatoarea pe lista este, fara dubiu, Larisa Iordache.

La doar 18 ani, Larisa Iordache a castigat in acest weekend 4 medalii, 2 de aur (un la sol si una cu echipa), ajungand la un total de 13 medalii la competitiile majore de senioare. In doar 2 ani! A fost nevoie de multa munca, sacrificii si determinare. Ultima dovada a dat-o dupa ce a castigat astazi aurul la sol.

"In timpul intonarii imnului, cand ma aflam pe podium, eu ma gandeam la toate micile greseli pe care le-am facut in timpul exercitiului" a declarat Larisa Iordache pentru Pro TV. Ea a castigat medalia de aur la egalitate cu Vanessa Ferrari din Italia cu nota 14.800.

Chinurile campioanei

Larisa Iordache a fost aproape de a alege alt drum in viata. Nu i-a placut atunci cand a ajuns prima data intr-o sala, la doar 5 ani. A fost convinsa de bunica ei sa mai incerce. Si nu s-a mai uitat in urma. A trecut insa prin momente dificile pana sa ajunga unde se afla acum.

"Mi-aduc aminte ca odata, la scolare, am cazut de trei ori de pe barna.  E cel mai groaznic moment, sa te duci la un concurs, sa speri ca urci pe podium si apoi sa ratezi" a povestit Larisa Iordache. A vrut chiar sa puna punct carierei la 13 ani: "Ma gandeam cum e sa fiu un copil normal, si noi suntem normale, dar n-am putut pentru ca imi place prea mult gimnastica" dezvaluie campioana noastra.

Cele mai dificile momente din cariera au venit la JO de la Londra. A avut probleme la calcai si nu a reusit sa evolueze la capacitate maxim. A obtinut insa medalia de bronz cu echipa.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!