Campionate externe

„Perla” din Bundesliga care visează să joace pentru FC Barcelona! Răspunsul dat de jucătorul de 18 ani în legătură cu interesul catalanilor

Oficialii Barcelonei se pregătesc pentru o campanie intensă de transferuri în această vară. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 13:46
Data actualizarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 13:48

Transferurile din iarnă au fost un succes pentru echipa lui Xavi Hernandez, însă Barcelona încă are nevoie de întăriri, iar oficialii echipei lucrează pentru a realiza câteva mutări importante. Ținta principală a catalanilor este Erling Haaland, însă conducătorii Barcelonei au mai multe nume de jucători pe listă, pentru toate compartimentele, iar unul dintre numele apărute a fost cel al lui Florian Wirtz. 

Florian Wirtz, declarații „de dragoste” pentru Barcelona

Florian Wirtz (18 ani) este unul dintre tinerii de perspectivă ai Europei, fiind și 'perla' lui Bayer Leverkusen în acest sezon. Numele tânărului mijlocaș ofensiv a apărut alături de jucătorii de care ar fi interesați oficialii Barcelonei, iar recent, într-un interviu acordat pentru Sky Sport Germania, a vorbit despre gruparea blaugrana, dar și despre idolii săi. 

„Întotdeauna mi-am dorit să fiul cel mai bun, de mic am visat să joc la Barca, iar acest lucru nu s-a schimbat. Încă pot spera la asta. 

Aveam câteva postere lipite în cameră, cu Leo Messi, Dembele sau Aubameyang. Primul meu tricou a fost al lui Leo Messi cu Argentina. Când eram mic el era cel mai bun jucător, nimeni nu putea juca precum el”, a spus Wirtz conform Mundo Deportivo

  • 70 de milioane de euro este cota jucătorului german conform Transfermarkt. 
  • 10 goluri și 14 assist-uri a reușit în 31 de meciuri jucate pentru Bayer Leverkusen în acest sezon. 

Mijlocașul a fost transferat de echipa U19 a lui Leverkusen de la Koln U17 în ianuarie 2020, iar la debutul în Bundesliga a devenit al patrulea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului, la 17 ani și 15 zile. Wirtz are și patru prezențe la echipa națională a Germaniei. 

În urmă cu o lună, tânărul fotbalist a suferit o ruptură la ligamentul încrucișat, revenirea sa pe teren urmând să aibă loc în sezonul următor, abia în luna septembrie. 

Modifică setările cookies