„Legendarul antrenor român a spus aventurile trăite!” Maghiarii fac film despre Boloni, iar Mircea Lucescu apare în el 

Mircea Lucescu film documentar Ladislau Boloni Campionate externe
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 17:07
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 17:08

Laszlo Boloni este protagonistul unui film documentar realizat în Ungaria despre cariera sa incredibilă. 

Antrenorul român cu origine maghiară va avea un documentar despre cariera sa impresionantă, iar unul dintre invitații speciali este un alt antrenor român de succes, Mircea Lucescu. Nemzeti Sport scrie despre momentul în care Mircea Lucescu a fost intervievat, prin ochii producătorilor documentarului. 

Mircea Lucescu, protagonist în documentarul dedicat lui Boloni

Documentarul se va intitula „Boloni - povestea unei legende”, după cum informează sursa citată, iar Mircea Lucescu a fost luat în considerare datorită faptului că „îi datorează multe” lui Laszlo Boloni. 

„Am reușit să filmăm o conversație amicală, profundă, în care, pe lângă analiza drumului urmat de Laszlo Boloni, legendarul antrenor român ne-a spus numeroase curiozități și a împărtășit diferite aventuri”, a declarat Attila Szabo, co-producătorul filmului, care l-a caracterizat pe Mircea Lucescu ca fiind „o persoană modestă, cu inimă caldă, care se află printre cei mai buni antrenori ai lumii”. 

„Carierele lui Lucescu și Boloni arată multe similitudini, ținând cont că atât ca fotbaliști cât și ca antrenori continuă să lase o impresie de durată. Rolul lui Lucescu este decisiv nu doar în fotbalul internațional, ci și în ceea ce privește cariera lui Boloni, ținând cont că l-a invitat înapoi în echipa națională a României ca antrenor tânăr la începutul anilor '80 și sub conducerea lui, Boloni a reușit să conducă echipa ca mijlocaș, așa cum a făcut și la echipa de club, Steaua. 

Succesul nu s-a oprit acolo, ținând cont că în 1984 naționala României a învins Suedia și Italia în drumul spre Campionatul European, care era organizat cu doar opt echipe la acea vreme, și în 1986, sub conducerea lui Emerich Jenei, Steaua a devenit prima echipă est-europeană care câștigă Cupa Campionilor Europeni”, a declarat și Tamas Kollarik, regizor și inițiator al documentarului. 

Sursa foto: Nemzeti Sport 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!