UEFA a decis: Euro 2016 se joaca cu tehnologia "Hawk-Eye"! Arbitrul afla printr-un dispozitiv cu vibratie daca poate valida golul

Autor: Sport.ro
Marti 19 Aprilie 2016, 18:21

	UEFA a decis: Euro 2016 se joaca cu tehnologia "Hawk-Eye"! Arbitrul afla printr-un dispozitiv cu vibratie daca poate valida golul

Mai sunt 52 de zile pana la Franta - Romania, meciul care deschide Euro 2016.

UEFA a decis sa utilizeze sistemul "Hawk-Eye" pentru a stabili daca mingea a trecut de linia portii la meciurile din cadrul turneului final, anunta Agerpres.

Aceasta tehnologie, de productie britanica, este utilizata in tenis si cricket, fiind folosita si la Cupa Mondiala de fotbal editia 2014 din Brazilia.

Sistemul "Hawk-Eye" urmeaza sa fie instalat pe cele 10 stadioane care vor gazdui meciurile EURO 2016, competitie la care va fi prezenta si selectionata Romaniei.

La inceputul acestui an, UEFA a anuntat ca tehnologia pentru linia portii urmeaza sa fie utilizata atat la competitia din Franta, cat si la finele actualelor editii Champions League si Europa League, care vor avea loc la Milano, respectiv Basel.

"Hawk-Eye", utilizat deja in Premier League si Bundesliga, a fost preferat altor sisteme care stabilesc daca mingea a depasit in intregime linia portii.

Tehnologia Hawk-Eye utilizeaza sapte camere ultraperformante care urmaresc traiectoria mingii si indica arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibratie, daca poate valida golul. Centralul se va baza, insa, in continuare pe cei doi arbitri asistenti suplimentari.

Maratonul vaccinării anti-Covid de la București începe astăzi. Unde se va ține
BRAT
Modifică setările cookies