Topul celor mai bogate cluburi sezonul trecut: Man United, pe locul 3, Bayern e pe 5! Cine ocupa primele doua pozitii
21 2016 10:20

Topul celor mai bogate cluburi sezonul trecut: Man United, pe locul 3, Bayern e pe 5! Cine ocupa primele doua pozitii

Deloitte a publicat clasamentul cluburilor care au generat cele mai mari venituri in sezonul 2014/15.

Toata Romania vede Romania! Marti, 27 martie, ora 21.30 Romania - Suedia in direct la Pro TV!

Toata Romania vede Romania! Sambata, 24 martie la ora 20.00, Israel - Romania in direct la Pro TV!

Analiza Deloitte a luat in calcul veniturile generate de cluburi din "matchday" (bilete si alte castiguri in ziua meciului), "broadcasting" (drepturi de televizare) si "commercial" (sponsorizari si vanzari de produse sub sigla clubului), fara sa tina cont de castigurile de pe urma transferurilor.

Topul este condus de cei doi colosi ai fotbalului spaniol, Real Madrid si Barcelona, cu castiguri de peste 560 de milioane de euro fiecare.

Manchester United este primul club care reprezinta Premier League in acest clasament, sezonul trecut aducand venituri de 520 de milioane de euro pentru clubul de pe Old Trafford.

In primele 10 locuri sunt cinci cluburi din Anglia, doua din Spania, unul din Franta, unul din Germania si unul din Italia.

Liverpool a avut cea mai spectaculoasa crestere a veniturilor: +28% fata de sezonul precedent (2013/14), iar acest lucru se poate explica prin accederea in grupele Ligii Campionilor.

Analiza completa Deloitte AICIFULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
1 comentarii
  • 21 2016
    PATRAULEA si cu toate astea, Real n-a castigat nici un trofeu anul trecut, pt ca cei mai buni jucatori din lume sunt la alta echipa ! despre ce echipa, o fi vorba ?!?! :)))))))))))))))...
  • 25 2016
    nick Patraulea,ai grija ca vine stefan(ia) cu singurul neuron in spasme gaynaldiene si te face cum este el(ea,lol),adica acefal!!!;DDD...
BRAT