Leo Messi Barcelona Inter Miami MLS PSG Campionate externe

Surpriză majoră în cazul lui Leo Messi: echipa care forțează "cel mai important transfer din istorie"

Lionel Messi (35 de ani) își încheie contractul cu Paris Saint-Germain la finalul acestui sezon, iar starul argentinian ar urma să ia o decizie în privința viitorului său după Cupa Mondială din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 10:32
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 10:31

În timp ce PSG forțează prelungirea înțelegerii lui Messi, iar FC Barcelona speră la o revenire spectaculoasă a argentinianului pe Camp Nou, o altă echipă ar fi intrat în cursa pentru semnătura argentinianului și este "tot mai încrezătoare" că va reuși: Inter Miami, formație din Major League Soccer, anunță The Athletic.

Inter Miami, tot mai încrezătoare că va reuși transferul lui Leo Messi

"Cea mai avansată variantă pentru transferul lui Lionel Messi este Inter Miami. Formația din Major League Soccer speră ca Messi va semna în lunile următoare", scrie sursa citată, care precizează că argentinianul ar putea semna un precontract încă din iarnă, când va intra în ultimele șase luni de contract cu PSG.

Sursa citată precizează că discuțiile dintre club și anturajul lui Lionel Messi există de doi ani, iar Jorge și Jose Mas, frații care dețin Inter Miami alături de David Beckham, se află în negocieri cu tatăl fotbalistului, Jorge.

Gruparea din MLS mizează și pe faptul că Miami este "o sursă de atracție" pentru familia lui Messi, care deține deja o proprietate acolo. Mai mult, clubul plănuiește investiții masive și în infrastructură, urmând să fie construit un nou complex sportiv, Miami Freedom Park, în valoare de un miliard de dolari.

"Dacă Messi alege Inter Miami, ar fi o realizare extraordinară pentru club și pentru ligă. Messi ar fi cel mai important transfer din istoria acestei competiții. Impactul pe care l-ar avea asupra fotbalului din SUA, mai ales că țara va găzdui CM 2026, este un alt factor care atrage pe toată lumea implicată în dialog", a mai notat The Athletic.

După 21 de ani petrecuți la Barcelona, Messi a semnat cu PSG, anul trecut. În acest sezon, argentinianul a marcat deja 12 goluri și a oferit 13 pase decisive în cele 17 meciuri jucate.

Modifică setările cookies