Real Madrid Iker Casillas Xabi Alonso Campionate externe

Starurile Realului, in aceeasi situatie ca Messi! FISC-ul spaniol i-a luat la "puricat", Xabi Alonso trebuie sa achite 6 mil euro

Probleme pentru unii dintre cei mai bine platiti fotbalisti din Spania, starurile Realului si ale Barcelonei fiind amenintate cu amenzi imense.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 08:20
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 08:20

Fotbalul spaniol a trecut in urma cu doar un an printr-un scandal de mare amploare, atunci cand autoritatile spaniole au aflat ca Leo Messi, unul dintre cei mai buni fotbalisti ai planetei, nu si-a achitat impozitele de ani de zile, acesta fiind dator cu o suma imensa.

Amenintat de FISC-ul spaniol, Leo Messi a fost investigat pentru o lunga perioada si supus unor controale stricte, acesta ajungand in cele din urma la o intelegere cu autoritatile spaniole.

Vedetele Realului, in aceeasi situatie

Dupa scandalul impozitelor lui Messi, un alt episod poate aparea acum in prim plan, scrie cotidianul madrilen MARCA, care anunta ca reprezentantii FISC-ului spaniol au luat in vizor mai multi jucatori ai finalistei Ligii Campionilor, Real Madrid, printre care Iker Casillas si Xabi Alonso.

Potrivit sursei citate, Casillas are de achitat nu mai putin de 2 milioane de euro, reprezentant impozitele pentru veniturile incasate in ultimii ani, in timp ce mijlocasul Xabi Alonso trebuie sa plateasca de 3 ori mai mult - 6 milioane.

Marca scrie ca Alonso ar incerca sa ajunga la o intelegere cu autoritatile pentru a plati mai putin, insa macar jumatate din suma va trebui achitata, restul reprezentand o amenda care ar putea fi anulata.

Reprezentantii FISC-ului din Spania spun ca Xabi Alonso nu si-ar fi achitat impozitele pe venituri in perioada 2009-2012, adica exact din momentul intoarcerii sale din Premier League, acesta fiind transferat chiar in urma cu patru sezoane de Real Madrid.

Pana acum, legea spaniola le permitea fotbalistilor sa-si plateasca taxele din drepturile de imagine in doua moduri diferite, acestia nefiind obligati sa-si declare veniturile din drepturile de imagine. Cu toate acestea, legea a fost schimbata, iar jucatorii trebuie sa declare totul si sa plateasca un impozit de 52%.

Modifică setările cookies