GALERIE FOTO Recunoști vreuna? Ce sigle au avut în trecut granzii Europei

juventus Ajax Amsterdam Manchester City Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2024, 07:55
Data actualizarii: Luni 22 Aprilie 2024, 08:24
Echipele din Europa de Vest au trecut prin multe schimbări de-a lungul timpului. De cele mai multe ori au încercat să se adapteze, iar acest lucru a însemnat inclusiv schimbarea siglei.

Sport.ro vă propune astăzi o călătorie în timp, pentru a vedea cum și-au schimbat identitatea granzii Europei în ultimul secol.

Ce sigle au avut în trecut granzii Europei

În galeria foto din acest articol puteți vedea cum s-au transformat cluburi uriașe precum Real Madrid, Manchester City sau Ajax Amsterdam.

  • Cum s-a schimbat emblema clubului AC Milan

Cele mai recente schimbări le-am văzut la Juventus sau Manchester City. Există și un contraexemplu, Atletico Madrid. Fanii echipei la care este legitimat și portarul român Horațiu Moldovan (26 de ani) au cerut revenirea la emblema veche!

Atletico Madrid revine la sigla veche

Anul trecut, cei 138.881 de membri socios au fost invitați să participe la un referendum privind identitatea clubului Atletico Madrid. Dintre aceștia, 77.690 de membri și-au exprimat opțiunea, ceea ce reprezintă 56%.

Aproape 69.000 dintre ei au votat pentru revenirea la vechiul blazon, astfel că Atletico Madrid a acceptat dorința suporterilor. Numai 8.796 de socios au votat pentru păstrarea emblemei actuale.

Clubul din Capitală a adoptat emblema actuală în urmă cu șapte ani. Ursul de pe sigla veche a devenit albastru, la fel și linia galbenă din jurul emblemei. Au fost tăiate și două dungi, dar a rămas neschimbat numărul stelelor. Acestea sunt 7 și reprezintă provinciile din jurul orașului. Din sezonul următor, Atletico Madrid va reveni la emblema veche.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!