Real si Barca, echipele cu cele mai mari incasari din drepturile TV, insa pana in 2016! Fortele Angliei vor detrona gigantii Spaniei, nemtii sunt la "ani lumina"

Autor: Sport.ro
Sambata 14 Februarie 2015, 17:43

	Real si Barca, echipele cu cele mai mari incasari din drepturile TV, insa pana in 2016! Fortele Angliei vor detrona gigantii Spaniei, nemtii sunt la "ani lumina"

•TOPUL echipelor din Europa care incaseaza cei mai multi bani din drepturile de televizare
•Real si Barca domina in acest moment, dar situatia se va schimba din 2016
•Bayern, campioana Germaniei, incaseaza de 4 ori mai putin decat Barca si Real

Premier League a stabilit un record absolut in fotbalul mondial in aceasta saptamana, dupa ce Sky Sports si BT Sports au achizitionat drepturile de transmisie ale sezoanelor 2016-2019 in schimbul unei sume de circa 6.8 miliarde de euro.

Deja campionatul cu cele mai mari incasari din drepturile tv, Premier League se va distanta de celelalte rivale. De asemenea, ordinea cluburilor cu cele mai mari incasari se va modifica, Barca si Real urmand sa fie detronate.

Interesant este insa faptul ca top 10 cluburi care iau cei mai multi bani din drepturile de televizare este deja dominat de formatiile din Premier League, chiar daca noul contract mai are de asteptat pana va intra in vigoare. Astfel, englezii au decis sa faca un clasament al formatiilor europene cu cele mai mari incasari din drepturile de transmisie ale partidelor, un lucru interesant fiind evidentiat.

In acest moment, trei campionate domina piata atunci cand vine vorba de vanzarea drepturilor tv. Este vorba despre Premier League, La Liga si Serie A. Campionatul englez este cel care incaseaza cei mai multi bani "overall", in timp ce La Liga este competitia care da "reginele". Italienii au si ei o intrusa - campioana Juventus.

Top 10 in 2014/2015

1-2. Barcelona si Real Madrid - 140 de milioane de euro
3. Liverpool - 117 milioane de euro
4. Manchester City - 115,8 milioane de euro
5. Chelsea - 112,9 milioane de euro
6. Arsenal - 111,4 milioane de euro
7. Tottenham - 107,6 milioane de euro
8. Manchester United - 106,9 milioane de euro
9. Everton - 102 milioane de euro
10. Juventus - 94 de milioane de euro

Granzii Spaniei pierd podiumul

Real Madrid si Barcelona domina in acest moment topul, in ciuda valului de nemultumiri pe care stau celelalte echipe din La Liga. Cele doua mari echipe ale Spaniei incaseaza cam cat toate celelalte formatii din campionat la un loc, in timp ce englezii distribuie banii mult mai "corect" - in functie de clasarea fiecare echipe in sezonul precedent, nu de "brand".

Situatia se va schimba insa din 2016, atunci cand noul contract semnat de Premier League cu Sky si BT va intra in vigoare. Un contract vandut pe 6.8 miliarde de euro, acesta va aduce mult mai multi bani in bugetul echipelor. Campioana din Premier League ar putea ajunge astfel la circa 200 de milioane de euro incasati doar din drepturile tv, in timp ce o nou promovata va primi peste 100 de milioane.

Bayern, de 4 ori mai putin decat Barca si Real

Interesant este insa si faptul ca Bundesliga si Ligue 1, si ele doua campionate puternice, inregistreaza venituri mult mai mici din televizare.

Astfel, Bayern, campioana Germaniei si fosta detinatoare a Ligii Campionilor, incaseaza circa 37 de milioane de euro, mai putin decat orice echipa din Premier League.

De cealalta parte, PSG, campioana Frantei, ia in jur de 44.5 milioane de euro, cu mult mai putin chiar si decat echipa care a terminat ultimul sezon de Serie A pe locul 5 - Inter Milano.

In Romania, campioana Steaua a incasat doar 3 milioane de euro in acest sezon.

Moderna speră ca o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă în toamnă
BRAT
Modifică setările cookies