OFICIAL! Un club urias a fost la un pas sa-si piarda 17 trofee din vitrina! Au facut FRAUDA fiscala! Toata povestea AICI:

Autor: Sport.ro
Joi 28 Februarie 2013, 19:00

	OFICIAL! Un club urias a fost la un pas sa-si piarda 17 trofee din vitrina! Au facut FRAUDA fiscala! Toata povestea AICI:

Glasgow Rangers putea sa intre in istoria neagra a fotbalului mondial dupa o faza care aminteste de tarile cu fotbal de lumea a treia.

Dorin Goian este si in prezent jucatorul lui Rangers, insa a fost imprumutat la Spezia, in Italia. Scotienii au fost retrogradati in Liga a 4-a din motive financiare, in vara lui 2012.

Numai ca imediat dupa retrogradare a inceput o ancheta, dupa ce oamenii de la Fisc si-au dat seama ca echipa nu si-a declarat taxele in mod corect. Mai exact firma care administra si finanta clubului. Astfel, in perioada 2000-2011, clubul nu a declarat sumele reale pe care le plateste fotbalistilor, astfel ca si taxele aferente nu au fost cele corecte, statul fiind pagubit.

Frauda fiscala era sa ii coste pe scotieni cele 17 trofee castigate in acesta perioada, pentru ca justitia putea cere anularea performantelor sportive din acest timp. Pana la urma, Rangers a scapat doar cu o amenda de 290.000 de euro, iar oficialitatile au hotarat ca frauda financiara nu a afectat performantele echipei, deci trofeele nu trrebuie sa fie anulate.

Rangers are pana in prezent: 54 titluri, de 33 de Cupe ale Scotiei, 27 de Cupe ale Ligii si o Cupa a Cupelor, in 1972. Intre cele 17 trofee ce puteau fi sterse sunt: 6 campionate, 5 cupe ale Scotiei si 6 Cupe ale Ligii.

In Scotia exista un singur duel 'adevarat' - cel dintre Rangers si Celtic. Celtic are 92 de trofee cucerite, in timp ce Rangers a adunat pana acum 115. In prezent, Celtic domina prima liga din Scotia - este pe primul loc, iar Rangers este pe primul loc, la promovare, in Liga a 4-a.

Ludovic Orban promite noi măsuri de relaxare de pe 15 iunie: „Să se bucure de mare, de plajă”
BRAT