Campionate externe

Polonezii au dezvăluit cât ar fi plătit, de fapt, Rakow pentru transferul lui Sorescu: ”O sumă record în istoria clubului”

Deian Sorescu (24 de ani) a fost transferat de la Dinamo la Rakow Czestochowa și a fost deja prezentat la noua sa echipă, cu care a semnat un contract valabil până în 2025.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 11:38
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 11:49

Dinamo a încercat să obțină o sumă cât mai mare în schimbul jucătorului cotat de site-urile de specialitate la 1,9 milioane de euro, pentru a plăti o parte din datoriile clubului. 

Presa din Polonia a scris despre transferul lui Sorescu la Rakow, surpriza sezonului trecut din Ekstraklasa și ocupanta locului trei din acest sezon, și a dezvăluit care ar fi, de fapt, suma de transfer.

  • Deian Sorescu

”Rakow nu a dezvăluit valoarea transferului, dar se pare că aceasta s-a ridicat la circa 700.000 de euro, care ar fi o sumă record în istoria clubului”, scrie publicația sport.dziennik.pl, care i-a dedicat un întreg articol lui Deian Sorescu.

Deian Sorescu, prezentat oficial la Rakow Czestochowa

În acest sezon, Deian Sorescu a acumulat 19 prezențe în Liga 1, în care a reușit să marcheze 8 goluri și să ofere o pasă decisivă. Cu toate că a avut evoluții bune, mai ales în prima parte a campionatului, jucătorul nu a putut împiedica declinul lui Dinamo, care a încheiat 2021 pe penultimul loc, cu doar 12 puncte după 21 de etape. 

„Cred că voi ajuta echipa. Este o provocare interesantă pentru mine, pentru că voi juca pentru prima dată în străinătate. Mi-am petrecut ultimele zile călătorind și cercetând, așa că sunt puțin obosit, dar e în regulă.

Îmi amintesc că Raków a fost fondat în 1921 pentru că primul meu club din România, Politehnica Timișoara, a fost înființat în același an. Am văzut filme despre club și fani. Această aventură va fi cu adevărat distractivă”, a spus Deian Sorescu, pentru site-ul oficial al celor de la Rakow.

VIDEO - Ultimul gol marcat de Sorescu pentru Dinamo

Modifică setările cookies