Michel Platini, eliberat din detentie! Primele declaratii dupa audieri: "M-au retinut imediat si asta a durut!"

Michel Platini, eliberat din detentie! Primele declaratii dupa audieri: "M-au retinut imediat si asta a durut!"

Fostul presedinte al UEFA a fost audiat pentru modul in care Qatar a castigat dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2022.

Michel Platini, a fost pus in libertate in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce a fost audiat mai multe ore in ancheta legata de atribuirea organizarii Cupei Mondiale din 2022 Qatarului.

''A fost eliberat'', a anuntat William Bourdon, avocatul fostului fotbalist al echipei Frantei, in noaptea de marti spre miercuri, subliniind ca a fost vorba de ''mult, mult zgomot pentru nimic''.

''Aceasta retinere a fost perceputa de Michel drept injusta si disproportionata'', a mai spus avocatul.

La iesirea sa din birourile oficiului anticoruptie al politiei judiciare (OCLCIFF), la Nanterre, langa Paris, Michel Platini a explicat: ''Desi trebuia sa fiu audiat in libertate, m-au retinut imediat si asta m-a durut''.

''A fost o audiere lunga'', a mai spus fostul mare jucator al echipei Juventus Torino, precizand ca i-au fost puse intrebari legate de ''EURO 2016, de Cupa Mondiala 2018 din Rusia si de Cupa Mondiala 2022 din Qatar, de PSG si de FIFA''.

''Am fost tot timpul linistit, pentru ca sunt complet strain de toate aceste lucruri'', a subliniat Platini.

''Nu consideram in niciun fel ca Michel Platini poate fi considerat suspect indiferent de caz, nici ieri, nici azi si nici maine. Pentru noi este o afacere incheiata'', a subliniat avocatul fostului candidat la presedintia FIFA.

Retinuta in acelasi timp cu Michel Platini, fosta consiliera pe sport a lui Nicolas Sarkozy, Sophie Dion, a fost eliberata si ea in cursul serii de marti.

Platini, care este suspendat pana in octombrie din orice activitate legata de fotbal, de catre FIFA, pentru violarea codului de etica al forului mondial, a fost convocat pentru audieri ca martor, marti, la Nanterre, de catre Oficiul central de lupta contra coruptiei si infractiunilor financiare si fiscale (OCLCIFF).

Audierea a avut loc in cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar National (PNF), care ''vizeaza fapte prezumtive de coruptie activa si pasiva comise de catre persoane care nu isi exercita o functie publica'', in cadrul atribuirii turneului din 2022 al Cupei Mondiale Qatarului.

In 2016, PNF deschisese o ancheta preliminara pentru ''coruptie privata'', ''asociere in scop criminal'', ''trafic de influenta si tainuire de trafic de influenta'' in legatura cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut ca a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor in decembrie 2017.

PNF este interesat, intre altele, de intalnirea organizata pe 23 noiembrie 2010 la Palatul Elysée, in prezenta presedintelui Nicolas Sarkozy, la care au luat parte Michel Platini, emirul Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, seicul Hamad Ben Jassem, atunci prim-ministru si ministru al afacerilor externe ale emiratului.

AgerpresVIDEO PROTVPLUS.RO

Dana Rogoz, însărcinată...cu o vacanță exotică

Însărcinată în 6 luni, Dana Rogoz nu se dă în lături de la vacanțele exotice. Frumoasa actriță va avea o fetiță.

Dana Rogoz: "Încă nu știm ce nume va purta."


12:07
Andi Moisescu: „Zecele perfect este ceva foarte rar. Din fericire, noi românii ne-am mai întâlnit cu el de-a lungul istoriei.” Românii au talent, din 7 februarie, la PRO TV!

01:59
Oana Radu, într-o relație amoroasă cu instructorul

Oana Radu: "Poate că fostul iubit nu merita să fiu cu el. Nu mi-a fost atât de fidel.


13:28
Matteo, cu viața schimbată de când a devenit tată

Matteo: "În viața mea n-am fost atât de emoționat. Nici nu mi-am dat seama că am plâns."


08:08
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram. 


15:39
Ce trebuie sa faci pentru a o convinge pe Monica Cadogan, de la Imperiul Leilor, sa investeasca in afacerea ta?

03:33
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Grefierii, nemulțumiți de eliminarea pensiilor speciale. Cer sesizarea Curții Constituționale
BRAT