L-au luat si pe Hamza! "Becali" din Bulgaria construieste o super forta cu jucatori din Liga I! Ce obiectiv are:

Autor: Sport.ro
Miercuri 29 Ianuarie 2014, 14:24

	L-au luat si pe Hamza! "Becali" din Bulgaria construieste o super forta cu jucatori din Liga I! Ce obiectiv are:

► Fotbal in jurul lumii: de la Hollywood la Amsterdam! SUA – Coreea de Sud, sambata 00:00, si Utrecht –Ajax, duminica 13:30, LIVE Sport.ro si Voyo.ro!

O echipa din Bulgaria se pregateste sa devina o adevarata forta la Sud de Dunare cu jucatori cumparati din Liga I. 

Afaceristul Tvetan Vasilev, 54 de ani, e omul responsabil pentru proiectul de la Botev Plovdiv si al doilea cel mai bogat om din Bulgaria, potrivit Forbes.

Vasilev seamana in multe privinte cu patronul Stelei, Gigi Becali. Face multe acte caritabile, a dat bani bisericilor si apare des in media din Bulgaria. Patronul spiritual al echipei din Plovdiv este Hristo Botev, cel mai mare poet al bulgarilor. 

Insa asemanarile cu Becali se opresc aici. Vasilev are un titlu de "Doctor honoris causa" si unul de "bancherul anului" in Bulgaria. El a inceput afacerile in 1990, cand si-a deschis o firma de brokeraj si fonduri de investitii. A preluat-o pe Botev cand era in liga a treia si a investit masiv in centrul de copii si juniori. 

Echipa din Plovdiv are o istorie lunga, de 102 ani si n-a mai castigat titlul de 47 de ani! Vasilev a preluat-o acum trei ani, iar in prezent se afla pe locul 7 in prima liga bulgara. 

Botev a transferat deja cinci jucatori din Romania. Benga, Dore si Hamza de la Petrolul, Luchin si Curtean de la Dinamo, iar Boudjemaa si Cosmin Matei asteapta si ei un semn pentru a lua drumul Bulgariei. 

16.5 milioane de euro e valoarea lotului lui Botev Plovdiv pe transfermarkt.de

Tvetan Vasilev - afaceristul care vrea s-o duca pe Botev in Europa. 

Hamza s-a transferat de la Petrolul la Botev pentru 750.000 de euro. 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies