Campionate externe

ISTORIE! Platini a schimbat o regula IMPORTANTA de fotbal! Un roman, primul din lume care a beneficiat de ea! Cum s-a modificat arbitrajul:

► Luni 13, se rup mainile in direct! Liga Greilor, ora 21:45, IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2014, 12:00
Data actualizarii: Miercuri 08 Ianuarie 2014, 12:15

UEFA a schimbat o regula importanta din fotbal iar un jucator roman este primul care a testat-o in 2014! 

Comitetul Executiv al UEFA a hotarat ca faultul din postura de ultim aparator sa nu mai fie sanctionat cu cartonas rosu, la fel si in cazul faulturilor in postura iminenta de gol. 

Ziarul spaniol AS a aflat ca decizia a fost luata de sefii UEFA pe 12 decembrie la Bilbao la propunerea lui Michel Platini, cel care vrea o adevarata reforma in arbitraj. 

Platini a cerut ca jucatorii care faulteaza in careu in postura iminenta de gol sa nu mai fie eliminati pentru ca sunt deja trei pedepse pentru un singur fault: eliminarea, penalty si suspendare. 

Astfel, noile reguli au fost aplicate deja in Primera Division iar Sapunaru a fost primul care a beneficiat de ele. In meciul cu Barcelona, Sapunaru l-a faultat pe Fabregas din postura de ultim aparator, insa n-a fost eliminat. 

Cartonasul rosu va exista in continuare in fotbal, insa doar la faulturile dure si in zonele din afara careului. Un cot aplicat in careu va fi penalizat in continuare cu cartonasul rosu, de exemplu. Noua regula ii va salva in schimb pe portarii care faulteaza in postura de 1 contra 1 cu adversarul, astfel ca situatiile in care portarul de rezerva va intra pe teren sau in care jucatori de teren vor intra in poarta vor fi mult mai rare. 

Momentan doar UEFA a implementat aceste schimbari, insa Platini va propune in luna martie si catre FIFA aceasta regula si sunt sanse mari ca ea sa fie aplicata si la Cupa Mondiala din Brazilia. 


Modifică setările cookies