Inedit | Ronaldo si Messi nu prind top 30, Lewandowski si un jucator de-ai lui Mircea Lucescu sunt singurii cunoscuti din primii 10. Cum arata clasamentul pentru Gheata de Aur

Inedit | Ronaldo si Messi nu prind top 30, Lewandowski si un jucator de-ai lui Mircea Lucescu sunt singurii cunoscuti din primii 10. Cum arata clasamentul pentru Gheata de Aur

Campionatele europei abia au inceput, insa Robert Lewandowski este deja favorit la castigarea Ghetei de Aur. Atacantul polonez a marcat de 10 ori in 7 partide si ocupa locul secund al topului, peste fotbalisti care provin din campionate care se disputa in format primavara-iarna.

Robert Lewandowski, atacantul polonez al Bayernului, pare in acest moment principalul favorit al topului pentru Gheata de Aur, in timp ce fotbalisti care au dominat ultimele sezoane, Messi si Ronaldo, nu au inca loc nici macar in primii 30.

Clasamentul pentru Gheata de Aur arata complet inedit in acest moment, cu sase, respectiv sapte etape disputate din La Liga, Premier League ori Bundesliga.

In clasamentul la zi pentru Gheata de Aur, top 10 este alcatuit in mare parte din fotbalisti provenind din tarile nordice ori din cele aflate la Marea Baltica. Iar explicatia e simpla: campionatele tarilor respective sunt deja pe final, acestea disputandu-se in format primavara-iarna, din cauza climei reci.

Totusi, cei mai multi dintre acestia nu se vor mai regasi la final nici macar in primii 50, intrucat coeficientul de tara nu ii avantajeaza (marcatorii din marile campionate primesc doua puncte per gol, in timp ce fotbalistii din Suedia, Norvegia, Lituania ori Estonia primesc doar cate un punct).

"Intrusii" din top 10 sunt Robert Lewandowski, fotbalist care a marcat deja 10 goluri in doar 7 etape disputate in Bundesliga (5 doar in meciul cu Wolfsburg), dar si brazilianul Alex Teixeira, fotbalist la Sahtior Donetsk.

Interesant de remarcat este si faptul ca Ronaldo si Messi traverseaza un start de sezon la nivelul asteptarilor suporterilor. Ronaldo, cu 5 goluri marcate pana acum, are fix 10 puncte, fiind la marginea top 30. 

De cealalta parte, Leo Messi a marcat doar 3 goluri, iar accidentarea suferita in meciul cu Las Palmas ii da toate planurile peste cap. Acesta va sta circa doua luni pe bara.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Biletele pentru transportul în comun în București se scumpesc de duminică. Ce preț vor avea
BRAT
Modifică setările cookies