Fotbalul la putere. Barcelona are mai multi fani pe internet decat toate cluburile din NFL si le depaseste pe Real si Manchester United. TOPUL celor mai populare echipe

Fotbalul la putere. Barcelona are mai multi fani pe internet decat toate cluburile din NFL si le depaseste pe Real si Manchester United. TOPUL celor mai populare echipe

Conform unui studiu publicat de Forbes, FC Barcelona este echipa cea mai influenta pe retelele de socializare, la toate sporturile, devansand echipele Real Madrid si Manchester United. 

"Barca", condusa de starurile sale Messi, Neymar si Suarez este omniprezenta pe retelele de socializare. 

Cele 32 de echipe din NFL (fotbal american) totalizeaza impreuna 141 milioane de fani pe retelele de socializare, dar mai putin decat o singura echipa, FC Barcelona, care numara 145 de milioane de adepti. 

Plecand de la aceste cifre, publicatia americana Forbes s-a interesat de echipele sportive cele mai puternice pe retelele de socializare, clasificandu-le dupa trei criterii: numarul de fani, numarul de interactiuni (comentarii, impresii, like-uri, tweet-uri) si veniturile generate gratie continuturilor sponsorizate. Studiul, realizat din iunie 2015 pana in iunie 2016, este bazat pe retelele de socializare Facebook, Twitter si Instagram. 

Fotbalul domina clasamentul stabilit de Forbes, cu 11 echipe prezente in top 20. FC Barcelona, cu 145 de milioane de fani, a facut obiectul unui 1 miliard si 45 milioane de interactiuni intre iunie 2015 si iunie 2016 si a degajat 25,3 milioane dolari din venituri gratie continuturilor sponsorizate publicate pe retelele de socializare. Pe locurile urmatoare se afla Real Madrid si Manchester United, in timp ce Los Angeles Lakers, prima din afara fotbalului, se claseaza pe 7. Golden State Warriors si Cleveland Cavaliers ocupa locurile 8 si 10. 

Cele mai influente 10 echipe pe retelele de socializare 

1. FC Barcelona (fotbal - Spania): 145 milioane fani
2. Real Madrid (fotbal - Spania): 141 milioane
3. Manchester United (fotbal - Anglia): 88,4 milioane
4. Arsenal (fotbal - Anglia): 50,6 milioane
5. Chelsea (fotbal - Anglia): 59,5 milioane
6. Bayern Munich (fotbal - Germania): 46,8 milioane
7. Los Angeles Lakers (baschet - NBA): 29,4 milioane
8. Golden State Warriors (baschet - NBA): 13,6 milioane
9. Manchester City (fotbal - Anglia): 29,5 milioane
10. Cleveland Cavaliers (baschet - NBA): 9,5 milioane

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies