florin nita Pardubice Sparta Praga Campionate externe Florin Niță

Florin Niță pleacă de la Sparta Praga! Cehii au anunțat ce echipă vrea să-l transfere

Florin Niță (35 de ani) va pleca de la Sparta Praga, echipă cu care este sub contract din 2018.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 10 Iunie 2023, 08:42
Data actualizarii: Sambata 10 Iunie 2023, 08:43

Cehii anunță că portarul român va ajunge la final de contract cu actuala campioană a Cehiei. În ultima parte a sezonului precedent, Niță a fost împrumutat la Pardubice, unde a pus umărul la salvarea de la retrogradare.

Florin Niță pleacă de la Sparta Praga!

După ce împrumutul va expira, Niță nu se va întoarce la Sparta Praga. Publicația Ruik.cz anunță că ”este foarte posibil” ca Pardubice să-și asigure definitiv serviciile internaționalului român.

Echipa este ”foarte interesată” de Niță, care și-ar dori, la rândul său, să evolueze și în următorul sezon la echipa pe care a ajutat-o să se salveze de la retrogradare.

Pardubice a evitat retrogradarea directă și a prins barajul pentru menținerea în prima ligă din Cehia, pe care l-a câștigat cu 2-0 la general în fața celor de la Pribram.

Florin Niță a evoluat în 17 meciuri pentru Pardubice în sezonul recent încheiat. Doar patru s-au încheiat fără gol încasat.

În 2018, Sparta Praga plătea 1,35 milioane de euro pentru a-l transfera pe portarul român de la FCSB. În cei cinci ani petrecuți în Cehia, Niță a câștigat o singură Cupă, în sezonul 2019-2020.

Accidentarea suferită luna trecută în Cehia i-a blocat lui Florin Niță revenirea la echipa națională. Edi Iordănescu a decis să mizeze pe trei portari din Liga 1 pentru meciurile cu Kosovo și Elveția: Ștefan Târnovanu, Horațiu Moldovan și Marian Aioani.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!