Asamoah Gyan Campionate externe

El este cel mai ieftin ATACANT nominalizat la Balonul de Aur! Vezi povestea sa! Merita sa intre pe lista?

Fanii ataca FIFA pentru ca au nominalizat la Balonul de Aur un jucator al carui nume a devenit cunoscut mai mult in aceasta vara!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Octombrie 2010, 14:48
Data actualizarii: Marti 26 Octombrie 2010, 16:21

De ce atacantul lui Inter Diego Milito nu a fost inclus pe lista nominalizarilor pentru Balonul de Aur se intreaba fanii care se mira ca FIFA l-a ales pe ghanezul Asamoah Gyan de la Sunderland. Atacantul si-a facut nume in fotbal la CM din Africa de Sud. Inainte era un jucator mai mult sau mai putin cunoscut. 


"A facut un CM bun dar nu merita sa prinda lista celor 23 de jucatori cei mai buni din lume! A intrat pe lista pentru ca FIFA a vrut sa includa si alti africani in afara de Eto'o si Drogba" cred suporterii.

Asamoah Gyan, cel mai bun jucator al nationalei Ghanei la Cupa Mondiala din Africa de Sud, a fost  cumparat in vara de Sunderland pentru 16 milioane de euro de la Rennes, suma ce reprezinta cel mai scump transfer din istoria clubului britanic. La Rennes Gyan a marcat 13 goluri in 27 de partide.

Asamoah a marcat 22 de goluri in 44 de selectii pentru Ghana! Atacantul in varsta de 24 de ani a avut ocazia sa faca istorie la Cupa Mondiala, insa a ratat o lovitura de la 11 m in ultimul minut al meciului cu Uruguay. Daca ar fi transformat acel penalty, Ghana ar fi devenit prima echipa africana calificata in semifinalele competitiei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies