Dezvaluiri uluitoare in scandalul de la FIFA: Germania a dat ARME in zona araba in schimbul Cupei Mondiale din 2006

Autor: Sport.ro
Sambata 13 Iunie 2015, 22:57

	Dezvaluiri uluitoare in scandalul de la FIFA: Germania a dat ARME in zona araba in schimbul Cupei Mondiale din 2006

Publicatia germana Die Zeit a facut dezvaluri despre "atentiile" pe care Germania le-a oferit in schimbul gazduirii Cupei Mondiale din 2006.

Ancheta FBI care a declansat scandalul urias de coruptie de la FIFA scoate la suprafata amanunte incredibile din istoria recenta a fotbalului la cel mai inalt nivel.

Publicatia germana Die Zeit, citata de 20minutes.fr, scrie ca Germania a oferit arme in zona araba in schimbul voturilor pentru organizarea Cupei Mondiale din 2006.

"Guvernul condus de Gerhard Schroder a decis sa furnizeze arme in Arabia Saudita cu o saptamana inainte de alegerile pentru gazduirea Cupei Mondiale", scrie Die Zeit.

Conform sursei citate, asaltul de "atentii" oferite de nemti s-a dat pe mai multe planuri. "Cu putin timp inainte de alegeri, Daimler a investit cateva sute de milioane de euro in Hyundai, stiind ca unul dintre fiii fondatorului Hyundai facea partea din comitetul executiv  FIFA."

Ancheta FBI a scos la iveala pana acum coruptia legata de atribuirea Cupei Mondiale Qatarului (2022) si Africii de Sud (2010).

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Regina Elisabeta, cu ochii în lacrimi la înmormântarea Prinţului Philip al Marii Britanii
BRAT
Modifică setările cookies