George Ogararu FC Sion Michel Platini Campionate externe

Clubul lui Ogararu pregateste o REVOLUTIE: Ii cere 4 milioane euro daune lui Platini dupa ce i-a exclus din Europa

Elvetienii de la Sion sunt revoltati ca au fost exclusi din Europa si ii cer daune lui Platini.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Septembrie 2011, 19:41
Data actualizarii: Miercuri 14 Septembrie 2011, 19:46

"Ce a facut UEFA este negarea unui stat de drept si a institutiilor sale. Prin incalcarea unei decizii a tribunalului, responsabilii UEFA si-au agravat situatia. Pentru acesti domni abia acum vor incepe problemele. As fi surprins ca justitia acestei tari sa se mai lase mult timp persiflata de o institutie care trebuie sa respecte dreptul elvetian", a declarat Christian Constantin de la Sion, citat de cotidianul Le Matin.

Sursa citata mentioneaza ca gruparea elvetiana va depune, miercuri, o plangere penala ce il vizeaza direct pe presedintele UEFA, Michel Platini, si va cere, de asemenea, despagubiri pentru pagubele provocate, atat in termeni financiari, cat si de imagine.

Intrebat care este valoarea despagubirilor, Christian Constantin a raspuns: "Pe masura ce acest organism isi inmulteste greselile, despaguburile cresc. Trebuie sa acoperim prejudiciul financiar".

Le Matin scrie ca, in prima instanta, FC Sion va solicita despagubiri in valoare de 5 milioane de franci elvetieni (4,1 milioane de euro), dar ca valoarea finala a acestora ar putea ajunge la zeci de milioane de franci elvetieni.

UEFA a respins, marti, apelul inaintat de gruparea FC Sion, care contesta excluderea sa din grupele Ligii Europa, deoarece in play-off-ul competitiei ar fi folosit mai multi jucatori fara drept de joc.

Tot marti, FC Sion a anuntat, pe site-ul oficial, ca un tribunal civil a ordonat UEFA sa admita participarea formatiei elvetiene in grupele Ligii Europa, dupa ce aceasta echipa a fost sanctionata de forul european cu pierdere locului in Grupa I, in favoarea celor de la Celtic Glasgow.

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies