Chelsea-ul lui Abramovich, in sfarsit PE PLUS, dupa investitii de un miliard de euro! Ce profit a facut clubul in ultimul an

Chelsea-ul lui Abramovich, in sfarsit PE PLUS, dupa investitii de un miliard de euro! Ce profit a facut clubul in ultimul an

Aflat de un deceniu la Chelsea, rusul Abramovich a investit peste un miliard de euro, fara sa scoata macar un euro profit. Ultimii doi ani par, insa, sa fi balansat situatia de la club, Chelsea inregistrand pentru prima data un profit mai important.

Una dintre cele mai bogate echipe de fotbal ale lumii, Chelsea a castigat in ultimii ani o Liga a Campionilor, un trofeu al Europa League, dar si titlul din Premier League. In ciuda performantelor sportive, echipa londoneza a dat insa intotdeauna "chix" in privinta finantelor, iar "valizele" de bani ale rusului Abramovich au fost singurele care au tinut clubul pe linia de plutire.

Cu peste un miliard de euro investiti in cei 10 ani petrecuti la Chelsea, Abramovich nu a reusit pana acum sa scoata niciun ban din clubul londonez. Acest lucru este insa pe cale sa se schimbe, clubul reusind in sfarsit sa inregistreze un profit notabil, scrie presa din Marea Britanie.

Club cu o cifra anuala de afaceri de circa 400 de milioane de euro, Chelsea a anuntat un profit de 23 de milioane de euro pentru anul fiscal 2013/2014, premiera absoluta in perioada Roman Abramovich.

Cu pierderi constante in ultimii ani, Chelsea pare sa se fi redresat in ultimele doua sezoane, obligata fiind si de introducerea regulii Fair Play-ului Financiar, introdusa de UEFA.

Fata de sezonul 2012/2013, cand a inregistrat o pierdere de 59 de milioane, Chelsea a ajuns acum sa fie pe plus, chiar daca a bifat transferuri si cheltuieli notabile in vara.

De asemenea, spun sefii lui Chelsea, clubul va continua sa inregistreze profituri si in sezoanele urmatoare, insa pentru asta va trebui sa bifeze si performante importante pe plan sportiv, precum calificari in fazele superioare ale Ligii Campionilor, lucru care in acest moment pare foarte probabil, data fiind forma extrem de buna a echipei lui Mourinho.

"Am investit bani multi in jucatori, iar echipa de acum a fost formata in mai multi ani. Filosofia noastra si a domnului Abramovich a fost sa cream un club de succes. Este evident ca parteneriatele pe care le-am semnat si suportul crescut al fanilor ne-au ajutat sa inregistram aceasta cifra de afaceri. Vom merge inainte, pentru ca avem planuri mari si vrem sa cream un club de nivel mondial", a spus Bruce Buck, presedintele lui Chelsea.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies