"Ce bufonerie!" Italienii au BOICOTAT Balonul de Aur! Motivul pentru care Buffon si Conte au refuzat sa voteze
Marti 12 Ianuarie 2016, 15:19

"Ce bufonerie!" Italienii au BOICOTAT Balonul de Aur! Motivul pentru care Buffon si Conte au refuzat sa voteze

Italienii s-au suparat pe FIFA si au refuzat sa voteze anul acesta la Balonul de Aur.

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Azi, 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Selectionerul Italiei, Antonio Conte, si capitanul "squadrei azzurra", Gialuigi Buffon, nu au participat la votul pentru Balonul de Aur 2015, in urma deciziei Federatiei italiene de fotbal (FIGC), care a dorit sa protesteze astfel fata de absenta lui Buffon de pe lista candidatilor, anunta presa din peninsula.

Pe lista cu rezultatele votului, publicata luni seara de FIFA, se trece direct de la Israel la Jamaica, in ceea ce priveste selectionerii si capitanii, in timp ce jurnalistul italian si-a exprimat optiunea.

Ziarele Gazzetta dello Sport si Corriere dello Sport sustin ca FIGC le-ar fi cerut lui Conte si Buffon sa nu participe la scrutin.

Decizia ar fi fost luata in luna noiembrie, cand o lista de 59 de preselectionati a aparut in presa italiana, iar pe ea nu figura numele lui Buffon. Apareau in schimb, alti cinci portari: germanul Manuel Neuer, spaniolul Iker Casillas, belgianul Thibaut Courtois, chilianul Claudio Bravo si columbianul David Ospina.

Absenta lui Buffon a produs un adevarat soc in Italia, unde se considera ca portarul lui Juventus avea mai multe merite decat Casillas, Bravo sau Ospina si ar fi trebui sa figureze langa Neurer si Courtois, doi goalkeeperi a caror valoare este recunoscuta de toata lumea. "Buffonata" (Bufonerie), a titrat Gazzetta dello Sport.

La 37 de ani, Buffon evolueaza inca la un nivel foarte ridicat, fiind unul dintre principalii artizani ai superbului parcurs european reusit de Juventus, finalista Ligii Campionilor in 2015.

El a reusit o prima parte de campionat aproape perfecta si ramane de necontestat in selectionata Italiei, cu care va participa in vara la EURO 2016. 

Sursa: Agerpres1 comentarii
  • 13 2016
    toto ce sa le ceri .... jucatorii lui juventus, niste frustrati, ofticati, mereu dezavantajati, furati, cei mai buni, cei mai tari ... de fapt niste trisori, hoti, niste bufoni...
BRAT