Schimbari URIASE in fotbal decise astazi! Faza care duce la ANULAREA oricarui gol + ce se va intampla la schimbari de acum

Schimbari URIASE in fotbal decise astazi! Faza care duce la ANULAREA oricarui gol + ce se va intampla la schimbari de acum

International Football Association Board (IFAB) a decis sa implementeze cateva schimbari importante.

Orice gol inscris de un jucator care a facut hent involuntar va fi anulat, a decis sambata International Football Association Board (IFAB), unicul for cu putere decizionala in schimbarea regulilor acestui sport, anunta AFP. Decizia, luata de IFAB sambata la Aberdeen (Scotia), era asteptata de la inceputul lui noiembrie, cand a avut loc o reuniune pregatitoare a instantei.

"Legat de hent, IFAB a decis sa ofere o definitie mai precisa si amanuntita a ceea ce este un hent, mai ales in ce priveste fazele la care va fi sanctionat un hent involuntar/intamplator", a indicat intr-un comunicat instanta cu sediul la Zurich. Potrivit IFAB, "un gol inscris direct cu mana/bratul (chiar si intamplator) si un jucator care marcheaza sau isi creeaza o sansa de gol dupa ce a obtinut posesia/controlul mingii cu mana/bratul (chiar si intamplator) nu va mai fi tolerat."

Legea 12 referitoare la "faulturi si incorectitudini" prevedea pana acum sanctionarea cu lovitura libera (sau penalty) a atingerii "deliberate a mingii cu mana". Aceasta notiune de intentie este eliminata acum in legatura cu orice faza care duce la inscrierea unui gol. IFAB, alcatuita din reprezentanti ai FIFA si ai celor patru federatii britanice pioniere ale fotbalului (engleza, scotiana, galeza si nord-irlandeza) a modificat si alte reguli la reuniunea sa anuala de la Aberdeen.

Astfel, in momentul unei inlocuiri, jucatorul schimbat trebuie sa paraseasca terenul pe drumul cel mai scurt. Pana acum, el trebuia sa iasa pe la mijlocul terenului si sa dea mana cu fotbalistul care-i ia locul.

Printre celelalte schimbari decise, IFAB mentioneaza "masuri referitoare la atacantii care produc dezordine in zidul construit de apararea adversa" sau faptul ca portarul va fi de acum obligat sa aiba un singur picior, si nu amandoua, pe linia portii in momentul unui penalty.

AgerpresVIDEO PROTVPLUS.RO

BRAT