Barcelona ramane numarul 1 in Europa! Surpriza in topul academiilor din Europa! Real a ajuns pe podium, Ajax e pe 28

Barcelona ramane numarul 1 in Europa! Surpriza in topul academiilor din Europa! Real a ajuns pe podium, Ajax e pe 28

La Masia ramane academia care a dat cei mai multi jucatori pentru cele mai importante echipe ale Europei

CIES Football Observatory, un grup de cercetare din cadrul International Centre for Sports Studies ce are sediul in Neuchatel, Elvetia, a publicat topul echipelor care au lansat cei mai multi jucatori pentru echipele aflate in cele mai tari 5 campionate din Europa (Anglia, Spania, Italia, Germania si Franta).

Pe primul loc se mentine, la fel ca in urma cu un an, FC Barcelona. La Masia a produs 43 de jucatori pentru echipele mari din Europa, 13 dintre acestia fiind in continuare la club, in timp ce 30 dintre ei joaca la alte echipe.

Pe locul 2 se afla Manchester United - echipa antrenata acum de Louis van Gaal are 36 de jucatori, 12 dintre acestia fiind in continuare la echipa engleza. Pe 3 a urcat Real Madrid. Suprinzatoare este pozitia pe care se afla Ajax Amsterdam, echipa recunoscuta pentru jucatorii lansati de-a lungul timpului. Clubul olandez are insa doar 15 jucatori luati in considerare, toti fiind la alte echipe.

Daca luam in considerare un top al echipelor care se bazeaza pe cei mai multi jucatori crescuti de club, primul loc ar fi impartit de Lyon, Real Sociedad si Athletic Bilbao cu 15!

Pentru ca un jucator sa fie luat in considerare, el trebuie sa fi petrecut cel putin 3 ani la echipa intre 15 si 21 de ani.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării: ”Situația este îngrijorătoare”
BRAT
Modifică setările cookies