Jorge Mendes Cristiano Ronaldo Campionate externe

Asta-i echipa de 500 de milioane de euro! Cum arata primul 11 al celui mai puternic om din fotbal

Cel mai cunoscut agent din fotbal, Jorge Mendes, are grija de multi jucatori din elita fotbalului mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 August 2015, 11:55
Data actualizarii: Joi 20 August 2015, 11:56

Jorge Mendes este considerat de multi cel mai puternic om din fotbal - super-agentul care reprezinta multi jucatori de top este cel care intermediaza transferuri de zeci de milioane, fiind implicat in 68% din tranzactiile in care au fost implicati cei 3 granzi din Portugalia, Sporting, Benfica si Porto, intre 2001 si 2010, fiind un personaj cheie in revenirile recente ale unor cluburi importante precum Deportivo La Coruna, Atletico Madrid, Valencia si Monaco.

A fost o calatorie lunga pentru super-agentul care si-a intalnit primul client, Nuno, intr-un bar din Guimaraes in 1996 cand i-a intermediat transferul la Deportivo. De atunci, lista de jucatori pe care ii impresariaza a crescut enorm si este cu adevarat impresionanta.

Jorge Mendes este cel mai bun agent cu care am avut de-a face, fara indoiala. Era responsabil, avea grija de jucator si era corect cu cluburile - Alex Ferguson

Cum arata primul 11 al jucatorilor impresariati de Jorge Mendes:

David De Gea - Nicolas Otamendi, Thiago Silva, Ezequiel Garay, Fabio Coentrao - William Carvalho, Joao Moutinho - James Rodriguez, Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo - Diego Costa
Antrenor: Jose Mourinho.

Valoare totala: 472.000.000 de euro (conform transfermarkt)

Alti jucatori de top ai lui Jorge Mendes sunt Radamel Falcao, Eliaquim Mangala, Pep, Carlos Vela, Andre Gomes de la Valencia, Bernardo Silva de la Monaco, Thiago Neves de la FC Porto.

Modifică setările cookies