Ruptură totală între Cristiano Ronaldo și Jorge Mendes! Motivele care au dus la încetarea colaborării celor doi: „I-a spus adevăruri pe care nu a vrut să le audă!” 

Cristiano Ronaldo Jorge Mendes Campionate externe
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 16:57
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 17:00

Cristiano Ronaldo (37 ani) a semnat cu Al Nassr, grupare din Arabia Saudită, după ce a rămas liber de contract în urma despărțirii de Manchester United. 

Colaborarea dintre Cristiano Ronaldo și Jorge Mendes, cel care l-a reprezentat în toate transferurile majore din carieră, s-a încheiat. Cei doi colaborau de peste douăzeci de ani, însă totul s-a „rupt”, după cum informează presa portugheză. 

Răcirea relației a avut loc în luna noiembrie, când, pe cont propriu, Cristiano Ronaldo a decis să îi ofere un interviu jurnalistului britanic Piers Morgan. Interviul a fost unul controversat, în care portughezul îi critica pe toți din conducerea lui United, inclusiv pe foștii săi antrenori Ralf Rangnick și Erik ten Hag, și a dus la rezilierea, de comun acord, a contractului său. 

Publicația Publico informează că Jorge Mendes nu a fost de acord cu interviul controversat, mizând că nu i-ar mai putea obține vreun transfer important în contextul lucrurilor pe care avea să le declare fotbalsitul. În acest sens, agentul portughez nu a fost cel care a intermediat transferul la Al Nassr, mutare pe care nici nu o voia făcută, preferând să renunțe la un comision de 30 de milioane de euro, care i-a revenit lui Ricardo Regufe, managerul lui Ronaldo. 

Motivul rupturii dintre Jorge Mendes și Cristiano Ronaldo 

Directorul publicației portugheze Record, Vitor Pinto, a vorbit despre motivele rupturii dintre cei doi, dezvăluind că agentul i-ar fi spus opiniile sale atacantului, care nu corespundeau cu ceea ce voia el să audă. 

„Au existat mari reticențe în contractarea lui Cristiano Ronaldo și voi explica pentru ca fanii lui să nu se simtă ofensați. Dovada acestui lucru este că a fost prezentat la Al Nassr. Nu la PSG, la vreun club italian, nu s-a întors la Real Madrid sau să aibă vreun transfer la Barcelona sau Bayern Munchen...s-a făcut la Al Nassr. 

De aceea, începând de acolo, marele plan al lui Cristiano Ronaldo de a-și încheia cariera la un club de top cu demnitate, partea cu demnitatea între ghilimele, nu spun că nu e demn să închei în Arabia Saudită, însă e expresia folosită de el, iar planul său nu s-a concretizat. Și nu s-a concretizat, în primul rând, pentru propria imagine pe care Cristiano și-a proiectat-o în acest punct al carierei și pentru unele conflicte pe care le-a avut în ultimul an, cu antrenorii, cu Manchester United, cu naționala. 

Nu au contribuit într-un mod pozitiv pentru ca industria fotbalului să se gândească într-un mod diferit la ce putea sau nu oferi Cristiano. În acest sens, Jorge Mendes a avut curajul să îi spună lui Cristiano Ronaldo anumite adevăruri pe care nu le-a acceptat și a decis că nu are nevoie de un agent pentru a merge în Arabia Saudită liber de contract”, a spus Pinto conform as.com.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!