Anunt fara precedent in fotbalul mondial! Champions League, asa cum n-a mai fost VREODATA! Cum poate Steaua sa dispara DEFINITIV din Liga

Anunt fara precedent in fotbalul mondial! Champions League, asa cum n-a mai fost VREODATA! Cum poate Steaua sa dispara DEFINITIV din Liga

Ideea ca Champions League sa-si schimbe formatul actual si sa devina un loc de joaca al bogatilor Planetei a despartit lumea fotbalului in doua!

Intr-un material publicat de Mirror Sport, mai multi sefi europeni de cluburi anunta ca iau in calcul sa iasa din preliminariile Champions League si chiar din ligile nationale daca ideea lansata in spatiul public recent va fi preluata de UEFA.

Liga ar urma sa aiba numai 16 echipe (fata de 32 cate are in prezent) impartite in doua grupe de 8. Cluburile participante ar urma sa fie alese in urma unui tur preliminar suplimentar actualului play-off. Sistemul de desfasurare al tragerii la sorti ar urma sa fie modelat dupa listele de coeficienti, astfel ca unui club cu o cota mai slaba i-ar deveni aproape imposibila calificarea. Ar fi si cazul Stelei, care nu s-ar lovi numai in play-off de un club important din vest, ci si in turul eliminatoriu urmator. Situatia ar fi si mai dificila in cazul oricarui alt club din Liga I, avand in vedere coeficientul european scazut pe care il au Astra, Pandurii, Dinamo sau Viitorul, celelalte cluburi de Europa ale Romaniei in acest moment.

De asemenea, planul de reforma si-ar propune sa excluda 'ruta campioanelor', introdusa de Platini, proiect care le-a garantat locuri in Liga si castigatoarelor de ligi nationale mai slab cotate, cum ar fi Belarus, Romania sau Bulgaria.

Articolul din Mirror poate fi citit AICI!

Citeste si:SteauaAstra
VIDEO PROTVPLUS.RO

România este în scenariul verde. Premierul spune să nu ne așteptăm la o relaxare prea mare
BRAT
Modifică setările cookies