1 milion $ MITA pentru fiecare vot! Sumele din scandalul de coruptie de la FIFA sunt ametitoare! Cum se negociaza o Cupa Mondiala prin telefon

Autor: Sport.ro
Duminica 07 Iunie 2015, 17:30
1 milion $ MITA pentru fiecare vot! Sumele din scandalul de coruptie de la FIFA sunt ametitoare! Cum se negociaza o Cupa Mondiala prin telefon

BBC a publicat astazi documente care arata cum a functionat reteaua de corupti din conducerea FIFA

BBC a demonstrat astazi, cu documente, faptul ca o mare parte din suma de 10 milioane de dolari acordati Concacaf de Africa de Sud, prin intermediul FIFA, a ajuns in buzunarele fostului vicepresedinte, Jack Warner.

"Aproape 1,6 milioane de dolari au fost utilizati pentru a plati cheltuieli de pe carti de credit si imprumuturi personale ale fostului vicepresedinte al FIFA."

"Documentele demonstreaza ca 360.000 de dolari din banii de la FIFA au fost retrasi de apropiati ai lui Warner."

"Supermarketurile JTA, un lant bine reprezentat pe piata din Trinidad Tobago, au primit 4.860.000 dolari... Anchetatorii americani asigura ca cea mai mare parte din aceasta suma i-a fost apoi inapoiata lui Warner sub forma de moneda locala.", scrie BBC.

Publicatia americana New York Times a scris la inceputul saptamanii despre faptul ca secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, mana drepta a lui Sepp Blatter, este cel care a transferat cele 10 milioane de euro in conturile Concacaf gestionate de Jack Warner. Oficial, suma a fost varsata in numele Africii de Sud pentru a finanta un program adresat diasporei africane din Caraibe, precizeaza Agerpres.

Cum se negociaza o Cupa Mondiala prin telefon: 1 milion de dolari pentru un vot

Fostul vicepresedinte al FIFA Jack Warner, unul din principalii acuzati in scandalul de coruptie de la FIFA, a cerut 7 milioane de dolari Egiptului in 2004, in schimbul a 7 voturi pentru Cupa Mondiala din 2010, a declarat duminica un fost ministru al Sporturilor egiptean, citat de Agerpres.

"Warner, din partea FIFA, este cel care ne-a contactat, el este cel care ne-a spus ca poate sa ne asigure sapte voturi si a cerut 1 milion de dolari pentru fiecare vot", a afirmat Aley Eddine Helal, pe atunci ministru al Tineretului si Sportului.

Egiptul, una din tarile care domina fotbalul african, era candidata la organizarea Cupei Mondiale din 2010, dar in cele din urma in 2004 nu a primit niciun vot in cadrul FIFA, care atribuit organizarea turneului final Africii de Sud.

Regina Elisabeta, cu ochii în lacrimi la înmormântarea Prinţului Philip al Marii Britanii
BRAT
Modifică setările cookies