"Nu vad ce e rau ca se bat suporterii! Bravo baieti! Continuati!" Reactia INCREDIBILA a unui deputat rus dupa MACELUL de la Marsilia

Meciul de 10 de la ProTV: Luni, 13 iunie, Belgia - Italia | Marti, 14 iunie, Portugalia - Islanda

Un inalt responsabil al Federatiei ruse de fotbal si-a afirmat sustinerea pentru suporterii rusi dupa violentele incidente care au marcat sambata, la Marsilia, meciul Anglia - Rusia la EURO 2016.

"Nu vad ce e rau in faptul ca suporterii se bat", a declarat, pe Twitter, Igor Lebedev, membru al comitetului executiv al federatiei ruse de fotbal, care totusi a condamnat violentele.

"Este mai curand invers, bravo baieti. Continuati!", a adaugat Lebedev, care este si deputat in Duma (camera inferioara a Parlamentului rus) si fiul sefului miscarii nationaliste LDPR, Vladimir Jirinovski.

"Ceea ce s-a intamplat la Marsilia si in alte orase din Franta, nu este greseala suporterilor, ci tine de incapacitatea autoritatilor franceze de a organiza" EURO 2016, a adaugat Lebedev.

Apoi el i-a criticat pe "oamenii politici si functionarii care condamna suporterii nostri".

"Trebuie sa-i sustinem, sa-i aducem acasa", a precizat el.

Niciun rus nu a fost retinut dupa ciocnirile dintre suporterii rusi si englezi care au facut 35 de raniti sambata seara la Marsilia.

in schimb, luni, la Marsilia, au fost condamnati la 2 si 3 luni de inchisoare cu executare doi suporteri britanici care au participat la incidentele de sambata: Ian Hepworth, un asistent medical de psihiatrie in varsta de 41 de ani, care a primit 3 luni de inchisoare cu executare si Alexander Booth, un sef bucatar in varsta de 20 de ani, care a primit 2 luni de inchisoare cu executare. Ambii au primit o interdictie de 2 ani pe teritoriul francez.

A doua zi dupa aceste ciocniri, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, care este si presedintele federatiei de fotbal din tara sa, a denuntat "comportamentul neadecvat" al fanilor rusi.

"Ei fac de rusine Rusia", a spus el, in timp ce UEFA, instanta europeana a fotbalului, a amenintat Rusia si Anglia cu descalificarea in cazul unor noi violente.

"Cred personal ca daca Mutko se afla cu suporterii in tribune si nu era un responsabil politic s-ar fi batut si el cu englezii, vazand ca acestia sunt cei care au inceput", a adaugat deputat intr-un interviu acordat site-ului de informatii Life Sport.

"Suporterii rusi nu au facut nimic criminal si nu au depasit limitele", a adaugat la randul sau un alt deputat rus, Maksim Motin.

Deseori acuzate de indulgenta fata de suporterii din fotbal, autoritatile ruse au inasprit recent legea privind fanii violenti: ei risca pana la sapte ani inchisoare, chiar si opt ani daca sunt arestati avand asupra lor petarde sau fumigene.

Citeste si:AngliaRusia
VIDEO PROTVPLUS.RO

Municipiul București va fi modernizat. Capitala va avea zece mari căi de acces
BRAT
Modifică setările cookies