El Mundo: seful huliganilor rusi de la EURO, apropiat al lui Putin. Francezii vor extrada 19 ultrasi, alti 3 au fost condamnati cu executare

Autor: Sport.ro
Vineri 17 Iunie 2016, 14:00

	El Mundo: seful huliganilor rusi de la EURO, apropiat al lui Putin. Francezii vor extrada 19 ultrasi, alti 3 au fost condamnati cu executare

Meciul de 10 de la ProTV: Vineri, 22:00 Spania - Turcia | Sambata, 22:00 Portugalia - Austria

Liderul huliganilor rusi de la EURO, care va fi deportat alaturi de alti 19 compatrioti, este un apropiat al presedintelui Vladimir Putin, scrie astazi cotidianul spaniol El Mundo, care prezinta si o fotografie in care cei doi apar impreuna.

Potrivit El Mundo, Alexander Shprigin este liderul huliganilor rusi si un personaj cunoscut pentru inclinatiile sale de extrema dreapta. Sursa citata scrie ca acesta are o relatie cu Vladimir Putin, cel care ii spune "Sasha".

Shprigin a fost retinut de jandarmii francezi in timp ce se deplasa alaturi de un grup organizat de la Marsilia spre Lille, pentru meciul Rusia - Slovacia. Shprigin a mers in Franta in calitate de lider al "fanclubului" nationalei Rusiei, pe care l-a infiintat cu ajutorul autoritatilor. Acesta a mai condus in trecut o factiune de ultrasi ai lui Dinamo Moscova.

Sursa citata scrie ca fotografia a fost surprinsa la concertul unei trupe de heavy metal cu viziuni extremiste, interzisa chiar in Rusia pentru incitare la ura etnica. 

Interesant este si faptul ca aceasta a fost condamant la un an de inchisoare in Rusia pentru agresarea liderului trupei in cauza.

In alta ordine de idei, francezii il vor extrada pe Shprigin alaturi de alti 19 huligani, dupa cum anunta presa din Hexagon.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Municipiul București va fi modernizat. Capitala va avea zece mari căi de acces
BRAT
Modifică setările cookies