Amalia Nita Alexandra Bercea Alexandru Cărare Daniel Irofte Diana Tănăsescu Box

GALERIE FOTO Românca Amalia Niță, regina Europei! Pugilista a câștigat aurul la Campionatele Europene de juniori

Tânăra sportivă este la al doilea titlu consecutiv continental. În finala competiției de la Montesilvano, Niță nu a avut probleme cu italianca Golinelli.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 08:32
Data actualizarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 08:34

Pugilista română Amalia Niţă a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv, marţi, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli la puncte (5-0), în finala categoriei 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia).

”O diferenţă valorică cum rar se poate vedea într-o finală europeană”

Niţă ”şi-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe reprezentantă a gazdelor într-o manieră categorică. A fost o diferenţă valorică aşa cum rar se poate vedea într-o finală europeană. 

Italianca Amina Golinelli a ascultat resemnată decizia arbitrilor, după ce a pierdut fiecare rundă, cu handicap chiar, în ultima repriză ascultând şi numărătoarea arbitrului, la capătului unei serii de lovituri a Amaliei, care a dorit să încheie acest parcurs european în forţă, în căutarea KO-ului”, notează pagina de Facebook a Federaţiei Române de Box.

”Felicitări, Amalia, eşti o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc şi Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinţilor tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluţia ta. 

Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obţinut, cu care sportul românesc se mândreşte. Este un succes pe care, cu siguranţă, tu ai capacitatea să-l depăşeşti cu fiecare an!”, a transmis preşedintele FRB, Vasile Cîtea.

O medalie de aur și patru de bronz pentru România

România a încheiat cu o medalie de aur şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (cat. 50 kg), Alexandru Cărare (cat. 66 kg), Diana Tănăsescu (cat. 70 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg) au pierdut în semifinale.

La Europenele de juniori din Italia s-au aliniat 353 de sportivi din 32 de ţări, 119 în turneul feminin, respectiv 234 în turneul masculin.

România a deplasat o delegaţie de 20 pugilişti (7 fete şi 13 băieţi) la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia), cu obiectivul de a cuceri între trei şi cinci medalii.

Foto: Federația Română de Box

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!