Mihaela Rusu Box fotbal Box

EXCLUSIV Mihaela Radu, o viață dedicată sportului. Drumul din comuna Ciorani până pe prima treaptă a podiumului la box

Sportul românesc nu are stadioane moderne, nu are piste amenajate pentru antrenamentele celor de la canotaj sau kaiac-canoe, nu are săli de sport suficiente, dar cu siguranță are eroi.

Kadi Bulgakov
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 18:02
Data actualizarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 20:59

Așa cum Simona Halep a renăscut din cenușa unui Phoenix adormit sub vraja lui Ilie Năstase sau cum David Popovici s-a înălțat deasupra apelor ca un vârtej plecat din tridentul lui Poseidon, așa în fiecare domeniu sportiv din România răsar și apun, neștiuți de nimeni, EROII.

Mihaela Radu, eroina din box

De o astfel de eroină vreau să vă vorbesc astăzi: pugilista Mihaela Radu, campioană națională la box, care la ultima competiție și-a dominat cu atâta putere adversarele încât le-a determinat atât în semifinale, cât și în finală să abandoneze lupta după doar o repriză.

  • Mihaela Radu

Mihaela Radu, care se află sub îndrumarea maestrului Nicu Tamaș, a cucerit anul acesta pentru a cincea oară titlul național la categoria +81 de kilograme.

„Când eram mai mică, eram mai băiețoasă, stătean numai cu băieții, mă jucam, mă băteam cu ei... și când m-am mutat în Târgoviște, am zis să încerc, să fac pentru mine. Și m-a văzut antrenorul, a văzut calitați în mine și așa am ajuns să fac box.

Am avut ofertă și de la CSA Steaua, însă am refuzat din mai multe motive pe care nu are rost să le enumăr”, ne-a dezvăluit, în exclusivitate, Mihaela Radu.

Premiantă la box, instructor la înot

Mihaela are în palmares patru titluri naționale consecutive câștigate la categoria +81kg. Și poate că ar fi avut șase anul acesta dacă anul trecut nu ar fi fost nevoită să ambandoneze din cauza unor probleme de sănătate.

„Am câștigat și Cupa României în martie. Mai am în parlmares cinci titluri de campioană, dintre care patru sunt consecutive, doar anul trecut am fost nevoită să mă retrag din cauza unor probleme stomacale.

Luna viitoare avem Campionatul European de box din Muntenegru, încă mă gândesc dacă o să merg. Nu știu ce o să fac, pentru că este destul de greu mai ales financiar la nivelul ăla. Și nu mă refer doar la deplasare, ci la faptul că daca vrei să concurezi la nivelul ăsta ar trebui să te ții numai de box, ceea ce nu se întâmplă cu mine, pentru că eu mai  sunt și înstructor de înot. Sunt împărțită în mai multe locuri”, ne-a mai spus Mihaela Radu.

Fotbalul, prima dragoste a Mihaelei

Pasionată de sport încă de mică, Mihaela ne-a dezvăluit că juca fotbal cu băieții, pe maidan, de unde a făcut pasul către echipa de fotbal feminin de la Brazi. După un an și jumătate la Brazi a mers la clubul din Târgu Mureș, unde a evoluat un sezon și jumătate. În tricoul Mureșului a obținut locul doi în Superliga și a jucat finală de Cupă a României, performanțe care i-au adus convocarea la națională.

„Când am făcut pasul de la Brazi la Târgu Mureș, Mureșul era echipa de pe locul doi, care se bătea la titlul cu Olimpia Cluj. M-am lăsat de fotbal în 2015”, ne-a mai spus Mihaela.

Pugilista ne-a mai povestit că perioada petrecută în fotbal a activat și ca arbitru, conducând de la centru un meci de fotbal în Liga 3 (feminin) și multe altele în Liga 4 (masculin).

Înger pentru copiii cu probleme

După ce a agățat ghetele în cui, Mihaela a făcut pe îngerul păzitor pentru copiii cu dizabilități, activând ca voluntar la o asociație, unde se ocupa de incluziunea socială prin înot a micuților cu probleme.

În prezent, Mihaela este instructor de înot la Renovațio Stort Club, în București. O puteți vizita acolo dacă aveți nevoie fie de lecții de înot, fie de o fărâmă de inspirație.

Modifică setările cookies